שלום לאנשי הפורום ותודה על האפשרות להתיעץ.
אני ובעלי מתגרשים בהסכמה גמורה. הכל ברוח טובה ובלי הגבלת ראיה לאב את ילדיו אבל סיכמנו זה מכבר שמכיון שאמצעינו דלים הילדים יגורו איתי כי אי אפשר להחזיק עוד דירה מרווחת ומצויידת דיה כדי לאפשר שני בתים.
כמו כן הסכמנו לפני יותר מחצי שנה שלילדים יהיה בית אחד (אצלי) מתוך מבט על טובתם הנפשית - והביטוי "שני בתים" מעורר אצלם פחדים והרגשת תלישות.
אחרי ככלות הכל וכשבאנו לדון בסכום המזונות (ואולי גם כי יש לו חברה היודעת את הנושא, שמיעצת לו, אינני יודעת) התחיל בעלי לומר את המילה "משמורת משותפת" כאשר בפועל הוא פשוט מתכוון שישנו אולי עוד יום בשבוע אצלו בדירה ונראה כי זהו פשוט טריק שהוא חושבת כי יסיע לו להוריד את דמי המזונות.
לא פנינו עדיין לשום ערכאה - לא בית משפט ולא רבנות - כי אנו מנסים להגיע להסכם סגור בנינו לפני כן.
שאלותי הן :
1. מהן סכום המזונות המינימלי שאני אקבל עבור הילדים. הוא עצמאי ולטענתו משתכר סכום מינימום. מדובר על 3 בגילאים 7-14 כאמור. היתה לנו דירה משותפת ומכרנו אותה והתחלקנו חצי חצי (ככה ש400000 ש"ח יש לו על בטוח...)
2. האם הוא יכול לדרוש משמורת משותפת בלי שאני אסכים לכך? אינני מגבילה את הפעמים שהוא יהיה עם הילדים בכלל, רק שאיני רוצה שהמשמורת תשמש קרדום לחפור בו ועל גב צרכי הילדים.
תודה
זה שלאב יש יכולת ורצון לא מספיקים ע"מ לקבוע משמורת משותפת.
אך במקרה של משמורת משותפת אכן יש השלכות על גובה המזונות.
הערת אגב: את ציינת שמכרתם את דירתכם והתחלקתם באופן שווה ואף טרחת לציין שיש לו סכום כסף מכובד...
אז נכון שחלה על האב החובה החוקית האבסולוטית לזון את ילדיו עד גיל 15 אך אם נעיף מבט לצדו האחר של המטבע נראה שלאותו אבא יש גם צרכים מינימאליים למחייתו ויש לו קורת גג עליה הוא משלם שכירות ועוד כהנה וכהנה הוצאות חובה לפני מותרות.
כידוע, הזמנים אינם רגילים והפרנסה דוחקת בכל בית כך שאם יש מקום להתחשב ולשחרר קצת חבל אני מאמין שהתוצאה תהיה הפוכה ומשתלמת ברוב המקרים, לא יקרה אסון אם גם את תשתמשי באחוז קטן מחלקך בדירה לרווחת התא המשפחתי (שהרי ילדייך גדולים וכל הכנסתך שיכולה להגיע לאלפי שקלים בחודש - קודש לעצמך).
* ההערה שלי נוגעת למשפחות הממוצעות שהכנסתו של האב לא עולה על 10,000 ש"ח לחודש וזה בעצם רוב האוכלוסיה *
לעניינינו, סכום המזונות המינימאלי כיום עומד על 1,250 ש"ח ללא מדור שבמקרה שלך עומד על 50% מגובה שכה"ד.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ואני עד כה משלמת את כל מזונות הילדים לבדי מזה כחצי שנה, מלבד סכום מינימלי של 1700 שקלים שהוא נותן בחודשים מסויימים. הוא יודע שזה אינו ריאלי, אגב. בעקרון מוסכם בינינו שצרכי הילדים יתחלקו שוה בשוה ככל האפשר. אינני מנסה להתעשר על חשבונות או ואני מחזיקה לגמרי בדעות שוויוניות ביחס למחויבויותיהם של ההורים לילדיהם (בניגוד למה שאולי טעית לחשוב)
כלומר : כל הכנסותי הן ממשכורתי והן ממכירת הדירה הן קודש לצרכי ילדי. הצרה שיש לו שאיפה לדעתי להשתמש במילים "משמורת משותפת" כדי לחמוק מתשלום מזונות בכלל. הרמיזה "ילדיך גדולים וכל הכנסתך קודש לעצמך" היא , איך לומר בלי להיות בוטה , מעליבה פשוט.
והנזיפה "לא יקרה אסון אם תשתמשי" היא , למען האמת, לא ראויה ולא מקצועית. חבל חבל מאד.
גילה יקרה,
אם נפגעת תרשי לי להעמיד דברים על דיוקם ולהתנצל.
יש לי הרושם שלקחת את הערתי הכללית שהייתה מכוונת לאותם אנשים שהגדרתי - רחוק מידיי ואישית מידיי.
במקרה שלך - ללא בוטות ובטח שלא נזיפה, רק את מכירה את הנפשות הפועלות ורק את יודעת את המחזה כך שאם את מרגישה שבעלך לא עושה את המוטל עליו ו/או לא עושה דיי לפרנסת ילדיו יש לך את כל הלגיטמציה לדרוש וגם להוציא אל הפועל.
הערתי באה מתוך הכרת מקרים רבים שלאב חובה מוחלטת לזון את ילדיו הוא עוזב רכב ובית לטובת אישה ושלושה ילדים וממשכורת של 10,000 ש"ח הוא צריך לשלם 5,000 ש"ח לידי אם הילדים 3,000 ש"ח דמי שכירות לעצמו (דירה צנועה) ובאלפיים הנותרים הוצאות הדיור + מחיה עוד לפני ביטוחים הוצאות רכב/נסיעה, ביגוד והוצאות הסדרי ראיה, גם אם בני הזוג התחלקו ברכוש ה"גדול" עדיין האמא יכולה לצבור ולחסוך או לקנות נכס ובוודאי שלמצוא עבודה ולהגדיל את הונה ולהתקדם כאשר האב צריך להשתמש בחסכונותיו כדי לכלכל את ילדיו כאילו היו הם רק ילדיו שלו ולהשתדל שלא להגיע לחרפת רעב. שוב, אין לי כוונה ספציפית אלה שכל משפחה תמקם עצמה בתאוריה ותפעל עפ"י צו מצפונה.
מכל מקום בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר