שלום
אני נשוי 15 שנים, לנו 3 ילדים (גילאים 10,8,4). אנו גרים בחולון. אנו בהליך גירושין ואשתי מעוניינת לעבור לגור אצל הוריה בכרמיאל.
כלומר להעביר אותם רחוק ממני ומהחברים שלהם, לרשום אותם לבתי ספר וגנים חדשים וכו'.
האם היא יכולה ?
דן שלום,
ניתנה החלטה הקובעת מי ההורה המשמורן?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
הי
עדיין לא נקבע, אך יש כוונה שלי שהמשמורת תהיה משותפת, גם אמצע השבוע וגם בסופ"ש.
דן
יש מקום במקרה שכזה לפעול במהרה בכדי למנוע מעבר וניתוק הילדים מסביבתם הטבעית.
מדובר בילד בן 10 וילד בן 8 שכבר קשרו קשרים חברתיים ויש חשיבות לשורשים שהצמיחו.
כרמיאל מאוד שונה מחולון.
לכן, יש מקום להגיש תביע למשמורת על הילדים ובתוכה להגי שבקשה לצו מניעה שימנע את מעברם למרחק גדול כל כך , שאף יפגע בקשר שלך עמם.
התביעה כבר תעשה את שלה להבהיר לאשתך כי הילדים אינם רכוש אישי שלה בלבד.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
הי
1. עדיין לא הוחלט על משמורן, אך אני מעוניין בפעמיים בשבוע וסופש לסרוגין שיהיו אצלי.
2. בהנחה שהאישה תקבל את המשמורת ולי יהיה רק פעם בשבוע וסופש לסרוגין, האם היא יכולה להרחיק אותם ממני בצורה כזאת. הרי ברור שאם היא עוברת לכרמיאל לא אוכל לראות אותם באמצע השבוע. איפוא טובת הילד ??!!
ביהמש רשאי לקבוע כי הילדים ישארו בחולון גם אם לא תהיה משמורת משותפת.
דן שלום,
אני מציעה שתפעל מהר להשגת משמורת משותפת ותגיש תובענה מתאימה. ישנם מקרים בהם בית המשפט מאשר לאם המשמורנית לעבור למקום אחר וישנם שופטים שמונעים מעבר לעיר אחרת, לאחר שהמקרה נבחן על ידי גורמי הרווחה. כל מקרה לגופו. במקרה שלך עדיין לא נקבעה למי המשמורת, כך שבית המשפט לא יקבל בעין יפה מעבר לכרמיאל. מציעה לכך להקדים ולפעול להגשת תביעה ובקשה לצו מניעה. גם אם אשתך תקדים ותעקור לכרמיאל, בית המשפט עשוי להורות לה לחזור עם הילדים. הילדים שלך בגילאים שבהם בית המשפט לא יסכים בקלות לעקור אותם לעיר מרוחקת.
בברכת הצלחה,
ליאת פסטרנק אלקיים, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר