שלום,
מתנצל על הפוסט הארוך, השתדלתי לתמצת מבלי להחסיר פרטים חשובים. בשנה שעברה ביתי בת ה-5 סיפרה לגננת שלה על מריבה שהייתה ביני ובין אישתי, שהידרדרה לאלימות כלפיי. ביתי גם סיפרה על אלימות שלי כלפיה, ככל הנראה תוך הגזמה ועידוד יתר של הגננת. הגננת הגישה תלונה נגדי, כנראה לרווחה. חשוב לי לציין שאנחנו בית נורמטיבי, הורים אוהבים שמגדלים ילדים מאושרים ושמחים. כמו כל הורה אנחנו עשינו טעיות אולם אלה היו מקרים מבודדים וקלים יחסית וחס וחלילה לא התעללות מכל סוג שהוא. לפני כשנה המצב ביני ובין אישתי לא היה טוב, שנינו שקלנו גירושין. החלטנו ללכת לטיפול זוגי ומאז המצב בשיפור ניכר. חלק מהטיפול גם התמקד במניעת אלימות, ובהצלחה ניכרת. כיום אישתי בהריון עם ילד שלישי וכולם שמחים על כך.
פתחנו דף חדש וכמעט ששכחנו מאותה תלונה אומללה, אלא שלפני מספר ימים (לאחר כמעט שנה) הגיעה לגן של ביתי חוקרת נוער (כנראה מהמשטרה, וככל הנראה עקב התלונה שהוגשה) ללא ידיעתנו. ביתי אמרה לנו חלק מהדברים שסיפרה לחוקרת. חלק מהדברים שאמרה יש בהם גרעין של אמת מארועים שהיו לפני שנה ומעלה, אולם חלקם מוגזמים, הוצאו מהקשרם באופן שמעוות לרעה את מה שבאמת ארע, וחלקם אף בדויים לחלוטין. אף כי אנחנו לא יודעים כל מה שביתי אמרה לחוקרת, מהיכרות עם בתנו ומהתגובות שלה אנחנו מעריכים שהיא נהנתה מ"אור הזרקורים" ומתשומת הלב ותחושת החשיבות והכוח שהוענקו לה (באים לראיין אותי ולצלם אותי ורק אותי מכל הילדים בגן...). כך היה קל לחוקרת "להוציא" ממנה דברים שלא היו ולא נבראו.
אישתי ואני ביחד בעניין הזה, אך מתלבטים מהי הדרך הנכונה להתנהל. כיום, כשכבר תיקנו והתיישרנו אנחנו רוצים מינימום התערבות ו"סינדול" מצד הרשויות. מצד אחד יש לנו אינטרס לשתף פעולה עם הרשויות, להרגיע אותם שאין כאן התעללות ואותן מעידות קלות שהיו לא חוזרות על עצמן , ושאנחנו משפחה נורמטיבית והולכים לטיפול מיוזמתנו. מצד שני אם נודה במעשים קלים שהיו אז, מתוך רצון לשתף פעולה, יכול להיות שזה ישמש נגדנו וינופח מעבר לכל פרופורציה. כיצד הייתם מייעצים לנו לנהוג? האם ליזום פעולה כלשהי או לחכות שאולי יזמינו אותנו לחקירה בעוד מי יודע כמה זמן ואולי יסגרו את התיק? אם וכאשר נוזמן לחקירה האם לשתף פעולה ולספר הכל, או להתרכז בכך שאנחנו בטיפול וחזרנו למסלול הנכון תוך אי הודאה בכל מעשה ספציפי? מה הדרך הכי טובה לתת להם את כל הסיבות לעזוב אותנו בשקט ולסגור את התיק?
כמוכן, האם יש זכות לרשויות לשלוח חוקרת לבתנו מבלי ידיעתנו ומבלי שנציג מטעמנו יהיה נוכח? והאם יש לנו זכות לקבל לידנו את החומר של התיק כולל צילום החקירה כדי להבין בדיוק איך תחקרו את בתנו ומה היא אמרה?
בברכה, אבי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר