בני - עוד מעט בן 18 - הפסיק לבוא אלי לפני כחודשיים, בניגוד להסדרי הראיה לפי הסכם הגירושין. הוא הודיע לי לאחרונה כי הוא לא מוכן להמשיך בהסדרי הראיה הקיימים (כל שבת שניה ופעמיים בשבוע) וכי הוא מוכן לבוא אלי רק פעם בשבועיים לסופשבוע קצר.
עפ"י הסכם הגירושין עלי לשלם מזונות עד הגיעו לגיל 18 ואם ישרת בצבא עד גיל 21. המזונות שאחרי גיל 18 לא מופחתים ועומדים על כ2500 שקלים (רק על הבן הזה - יש לי עוד שני ילדים קטנים יותר). האם ניתן לשנות את המזונות בנסיבות אלו? אני מרגיש שהבן שלי מרגיש שפרנסתו מובטחת והוא לא חייב לקיים מצוות כיבוד אב ולשמור על הסדרי הראיה. אודה על תשובה מהירה.
דני
אני סבורה שניתן לפנות לביהמ"ש לצורך הפחתת המזונות ל 1/3 מיום תחילת השרות ויש לך סיכויים גבוהים שבוהמ"ש ייעתר לתביעתך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
דני שלום,
למרות שאני עו"ד אני מרגיש צורך להוציא אותך מהתחום המשפטי ולהשתמש יותר בשכל הישר שלנו כהורים/בני אדם.
בנך כבר בן 18, הוא גבר צעיר ובעל דעה עצמאית ואולי כמעט מגובשת. לדעתי לשנות את גובה המזונות בנסיבות אותן תיארת זה להחטיא את המטרה. זה לא שאתה לא זכאי להפחית את המזונות ל- 1/3 בתקופת היותו בצבא מבחינה משפטית - אתה זכאי גם זכאי, ותעשה זאת אם יש לך צורך כזה מכל סיבה שתבחר...
מה שאני מנסה לייעץ לך, שצעד כזה בנסיבות שתיארת לא יקרבו בינך לבין הבן אלה ההיפך והוא רק בתחילת דרכו כך שיש לכם עוד הרבה חוויות לעבור יחד.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר