הייתי מעוניין לדעת על פסיקות של דמי מזונות: אני מרוויח 13500 אישתי 11000 3 ילדים 17 +14+ 10
היי אבי,
בהתאם לפסיקה, סכום המזונות המינימאלי לכל קטין, מבלי שיש צורך להוכיח זאת בראיות מפורטות, עומד על סך 1,250 ₪ לחודש, וזאת מבלי לכלול הוצאות מדור (השתתפות יחסית בתשלום שכ"ד/ משכנתא), השתתפות במחצית הוצאות חינוך ומחצית הוצאות רפואיות חריגות.
כאמור, עליך להשתתף ב- 50% מדמי השכירות של האם על מנת להבטיח את מדורם של הקטינים. עם זאת, על גובה דמי השכירות להיות רלוונטיים וסבירים-וייתכנו מקרים בהם בית המשפט יפחית את השתתפות האב במדור או יגביל אותה עד לגובה סכום מסוים.
בנוסף לחיוב בדמי מזונות בסיסיים כמפורט לעיל, נהוג לחייב אב גם במחצית הוצאות חינוך (דוגמת גן, צהרון, תשלומים לבית ספר) וכן מחצית הוצאות רפואיות חריגות שאינן נכללות בגדר השירותים הממומנים ע"י קופת חולים (דוגמת טיפולי שיניים, אורתודנט, ואפילו משקפיים ופסיכולוג).
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אישתי טוענת למזונות בסך 10,500 ש"ח ל-3 הילדים בטענה שזאת רמת החיים לה הורגלו, בנוסף אין לנו מדור כי אין לנו משכנתא ואני מוכן שהיא תשאר בבית ל-4 שנים נוספות ללא דמי שכירות, האם דרישתה ריאלית בבית דין לעניני משפחה
אבי ידידי, תשובתי מעט מסובכת...
ממש לא!!!
ילדים זכאים לדמי מזונות עפ"י צרכיהם המיוחדים וכל שאר צרכיהם מתחלקים שווה בין ההורים.
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר