אבי נפטר והותיר צוואה. את ביטוח החיים שלו הוריש לבת זוגו (שאין לה ילדים משלה), אולם היא נפטרה לפניו. אבי הוריש לי בצוואתו את דירתו וציין מפורשות בצוואה כי הוא לא משאיר דבר לאחותי היחידה. קיום הצוואה כלשונה מבטיח לי, אם כן, את דירת אבי, אולם לא ברור לי מה קורה עם ביטוח החיים - (1) האם "ברור" מלשון הצוואה שאני הבא בתור לקבל את ביטוח החיים (שכן, הוא ציין שאינו מוריש דבר לאחותי ואין יורש אחר). (2) האם עלי לבקש סעד נפרד,לאחר קבלת "צו קיום צוואה" כדי לקבל את ביטוח החיים?
היי שמואל,
במקרה של ביטוחים, יש להעביר את כל כספי ביטוח החיים ליורשים המוטבים ומי שאינו מוטב לא יוכל להנות מהביטוח.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ומה קורה עם היורש המוטב נפטר? האם הכסף נשאר בחברת הביטוח?
אכן הכסף נשאר בחברת הביטוח.
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
קראתי באיזה מקום כי: "אם מת מוטב לפני שקרה מקרה הביטוח – יזכו בתגמולי הביטוח בן זוגו או צאצאיו לפי כללי החלוקה שבירושה על-פי דין. אם אין שאירים כאלה או אם ויתר המוטב על זכותו לפני שקרה מקרה הביטוח – עוברת הזכות לתגמולי הביטוח למבוטח." שאלה - אבל המבוטח מת, לכן יורשיו זכאים עפ"י ירושה, הלא כן?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר