שלום רב הסיפור שלי דיי מורכב ואני מקווה שאוכל לקבל מענה וסליחה אם האריך
אני בת 53 ויש לי 3 ילדים 23 19 13 כבר דיי הרבה שנים שרציתי להתגרש בגלל חוסר ההתאמה בננו לא העזתי לעשות צעדים אלו בגלל שהילדים היו קטנים ולא רציתי לפרק להם את המסגרת המשפחתית ולכן סחבתי והבלגתי מה גם שמאוד פחדתי שלא אסתדר כלכלית
בעלי שכיר עם מסכורת 10000 ש"ח ואני עצמאית שישנם חודשים שיש לי הכנסה של ארבע חמש אלף בחודש וישנם חודשים שאין לי הכנסה כלל
ליפני כ 5 שנים הבכור שלי התגייס ילד נורמטיבי לחלוטין המסגרת הצבאית הייתה לו קשה ביותר ולאחר תקופה של כ 10 חודשים קיבל התקף פסיכוטי כמובן שהשמים נפלו עלנו ומצאנו את עצמנו מתמודדים עם צרה איומה
ובכל זאת כמובן שתמכתי בבני ואני תומכת בו עד היום מנסה להוביל אותו לעצמאות ומעודדת אותו מאוד לקחת אחריות על חייו ולהתגבר על כל המכשולים של מחלה זו עד היום הוא כבר עבר עוד 2 התקפים הוא מאוד מאוד משתדל להצליח הבעיה שאביו לא תומך בו בכלל לא כלכלית ועוד יותר לא רגשית פשוט לא מעודד ולא תומך האינטליגנציה הרגשית של בעלי שואפת לאפס אני מעסיקה את בני ומתחלקת אתו בשכר הזעום שאנו מרוויחים כמובן שאני גם תומכת בחייל שלי עם דמיי כיס לבסיס סיגריות דלק כשבא לחופשות כ 1000 ש"ח בחודש וכל הצרכים של ילדיי אני מספקת לבילוי לביגוד פסיכולוגים לקטנה ולגדול והחזקת הרכב שלי מכאן שמשכורתי מחולקת לכל הצרכים הנלווים ובעלי דואג לשאר החובות משכנתה קטנה חשמל מים ארנונה ואוכל אבל אוכל הוא קונה בקמצנות בסוף שבוע כך שביום שני כבר אין כל כך מה לאכול בבית
אנו חיים בנפרד כבר כ 3 שנים כל אחד בחדר אחר וכמובן שמצב זה לא מקל לא עליי וכמובן לא על ילדיי התקשורת בננו שואפת למינימום ההכרחי
ואני רוצה לשאול אם יש מצב לצאת ממצב זה שנקלעתי אליו?
רוצה מאוד מאוד להתגרש אך חוששת לפגוע במעט שאני מסוגלת היום לתת לילדיי
ואם כן אתגרש מה הן זכויותיי גם לגביי בני הבכור?
תודה מראש
היי
כדי לעזור לך יש צורך להכיר את כל המערך הכלכלי שלך. איזה רכוש יש (דירה) , חובות, חסכונות, פנסיה ממקום העבודה ועוד. לאחר מכן יהא אפשר לעזור לך לתכנן את עתידך בנפרד.
לגבי בנך הוא הוכר ע״י ביטוח לאומי? הצבא?
היי
כדי לעזור לך יש צורך להכיר את כל המערך הכלכלי שלך. איזה רכוש יש (דירה) , חובות, חסכונות, פנסיה ממקום העבודה ועוד. לאחר מכן יהא אפשר לעזור לך לתכנן את עתידך בנפרד.
לגבי בנך הוא הוכר ע״י ביטוח לאומי? הצבא?
יש ברשותנו דירה המשכנתה מסתיימת בעוד כ 4 שנים כל חודש משלמים 1300 ש"ח
אין לנו חובות בעלי עובד במקום מסודר כבר כ 20 שנה ובהחלט יש לו פנסיה אני לעומתו עצמאית שלא דאגנו לא לפנסיה ולא חסכונות את כל מה שהרווחתי השקעתי בבית ולרווחת הילדים
בני לא מוכר לא בצה"ל ולא בביטוח לאומי
אני יודעת שאנו אמורים להתחלק שווה בשווה לגביי הדירה ולגביי הפנסיה ורק הילדה תקבל מזונות ומדור
השאלה שלי איך אני אמורה לפרנס 3 ילדים במשכורת שלא בטוחה
אם אני לא יכולה מבחינה נפשית להיות במסגרת של היום (פרודים בחדרים שונים)
אני פשוט כבולה ולא מצליחה להגיע להחלטה חוששת מאוד לפגוע בילדיי שלא יהיה לי מספיק כסף לתמוך בהם חייל ובגיר עם מחלה
ממש תודה על העזרה
המשך
על זה תקבלי תשובות בשיחה אישית ולא באינטרנט
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר