שלום,
אני גרוש ואב ל2.
אני חי בשנתיים האחרונות עם בת זוג ועם שני ילדיה.
התחלנו להתנהל מבחינה כספית גם ביחד.
אבל בחשבון שהוא על שמי, היא מעבירה סכום מסויים כל חודש. נמוך בהרבה ממה שאני מכניס לחשבון. בחודשים האחרונים נכנסתי למינוס ולקחנו הלוואות לכסות אותו ויש לנו התחייבויות בחשבון שהוא שלי.
חשוב לציין שבת הזוג שלי חוסכת כל חודש אצלה בחשבון את כל גובה המזונות שמקבלת ואני לא חוסך כלום.
לאחרונה התחילו חיכוחים בנושא ואני חושש שהיא תשאיר אותי עם המינוס והחובות היות והחשבון על שמי.
האם ניתן יהיה לעשות משהו בנושא אם באמת ניפרד והיא לא תסכים להתחלק בחובות?
שאלה נוספת:
אימי נפטרה לפני 5 חודשים, האם אני צריך לעשות עימה הסכם שכספי הירושה הם רק שלי?
ואם בהמשך אני אקנה דירה עם כספי הירושה האם אני אצטרך לעשות עימה הסכם לגבי הדירה?
תודה
1. בגלל שאתם כבר שנתיים ביחד, וניהלתם סוג של תא משפחתי, אפשר להגדיר אתכם כידועים בציבור ואז הכל משתנה, גם הקטע של החובות. אני מציע לך לחפש כבר עכשיו בדפי זהב או משהו כזה עורך דין שיעזור לך.
2. ירושה, ובזה אני בטוח ב-99 אחוז, נשארת שלך בכל מקרה כי זה כמו מתנה.
אבל שוב, תבדוק כבר עכשיו. אל תחכה, אחרת תתחרט.
תודה
הנכם מוגדרים כידועים בציבור והתנהלות כספית משותפת ומגורים משותפים מחזקת את השיתוף ביניכם . לאור המצב אתה חייה לערוך הסכם חיים משותפים או הסכם ממון שיעגן את החובות והזכויות לרבות ההתנהלות הכספית . בשל העובדה שההתנהלות הינה מהחשבון שלך האחריות האבסולוטית הינה שלך בלבד אם אין הסכם שקובע אחרת .
לגבי הירושה חובה להפקיד כספים אלו בחשבון נפרד ולתעד זאת .
עורך דין מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
היי
אענה לשתי שאלותיך:
א. תוכל כן לקבל חצי הן מהחובות והן מהזכויות שנצברו במהלך השנתיים.
ב. בעקרון ירושה היא רק ליורש אבל מאוד מומלץ!!!! לערוך הסכם
ולדעתי אתה צריך אותה - כמו שכתבתי לך, תבדוק ותתייעץ לא רק כאן. חפש עורך דין מתחום הגירושין בדפי זהב או משהו בסגנון ושב איתו. תקשיב לו. שמע מה יש לו להגיד. תלמד מניסיון של אחרים ואל תחשוב שאתה יודע הכל. כי אתה לא.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר