אני נשוי וגר עם אשתי בבית שאת בנייתו אני מימנתי (בלבד) ובנייתו הושלמה כחודשיים אחרי חתונתנו. הבית נמצא על מגרש בבעלות הורי ולא רשום על שמי/שמנו. הכוונה שהבית יעבור לבעלותנו במסגרת ירושה, אחרי 120.
אשתי הבינה את המצב באיחור וסבורה בטעות שהעניין נעשה כדי להגן על הרכוש במקרה של גירושין. הסכמתי לספק לה הסכמה / התחייבות שבמקרה גירושין חו"ח שווי הבית יכלל בחלוקת הממון בינינו גם אם הוא לא יהיה רשום באותו זמן על שמנו.
אנחנו לא עומדים בפני גירושין (אני מקווה) אבל העניין מעיב על הקשר בינינו. לא היתה לי כל כוונה להגן על הרכוש (ולהפך, רישום הבית על שמי לפני הנישואין היה ככה"נ הופך אותו לרכוש שאיננו משותף). כשהתחתנו, אשתי היתה נטולת רכוש, ואני שבאתי עם חסכונות נאים, צרפתי את כולם לחשבון המשותף.
בעיני מטרתו של המסמך היא לא משפטית (אני מקווה שלתמיד) אלא להחזיר לאשתי את תחושת הבטחון והאמון.
איך מבצעים דבר כזה? אני לא מעוניין בהסכם ממון כללי, רק בהתחייבות שלי הנ"ל. המסמך הוא גם לא דו צדדי (רק אני מתחייב בו). מנסחים וחותמים אצל נוטוריון? עו"ד?
אודה על כיוון ועצות.
מנשה
מנשה חג שמח,
ראשית ירדתי לסוף דעתך אולם, מסמך עליו אתה חותם בפני נוטריון אין לו תוקף, ולכל היותר הוא יהווה ראשית ראיה לכוונה שלך.
אם אכן אתה רוצה מסמך בעל תוקף , יש לנסח הסדר רכושי , רק לעניין הספציפי הזה ,ולאשר אותו בבית משפט לענייני משפחה, בשל היותכם זוג נשוי לא די בנוטוריון.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מה זה "ראשית ראייה"? כאמור, כל מה שאני צריך זה הוכחה כתובה להבטחה שלי. אני לא מעוניין בהסכם ממון (ויודע שיש לאשרו בביהמ"ש).
מה הכוונה ב"אין לו תוקף" והאם נוטוריון יסרב לאשרו?
אסביר,
מכתב כזה ביניכם - אין לו תוקף מבחינת החוק.
גם אם תפנו לנוטריון מאחר ואתם זוג נשוי החוק קובע כי מה שנרכ שלפני הוא רק שלך.כלומר, החשש של אשתך מבוסס.
אם אתה באמת רוצה לתת לה "גב" אז עליך לפעול כפי שהמלצתי. אם רצונך רק "להרגיע" אותה אז תערכו מכתב הוא יראה לבית המשפט הצהרת כוונות ממכם אבל זו לא האופציה הכי בטוחה עבור אשתך, עבורך זה בסדר.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
האם המכתב הזה צריך להעשות אצל נוטוריון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר