אנכי בת 48 .מתגוררת בשבע השני האחרונות בבית הוריי .הגעתי לבית הוריי לבקשתם ץביתם מחולק לשלוש יחידות דיור באחת אימי זיכרונה לברכה התגוררה .בשניה אנוכי ובשלישית אבי.ב25 שנים האחרונות התגוררו הוריי בנפרד .לפני כארבע שנים אימי חלתה בסרטן נדיר ועברתי להתגורר איתה ואף ישנו באותה מיטה לפני כשנה לצערי אימי נפטרה.בצוואתה אימי הורישה את חלקה בבית לי ולשני אחיי .לאבי שיבדל לחיים ארוכים הורתה להתגורר עד יום מותו התנאי שברגע שאישה זרה נכנסת הביתה חלקה של אימי ימכר ויחולק בין שלושיתנו.כל פרנסת הבית בתקופת מחלתה חלה עליי תכולת הבית ושיפוצו מומנו על ידי במילואם.אתמול קיבלתי מכתב מעורך דין שעליי לעזוב את הבית.האם יש חוק שמגן עליי בעקבות מגורים משותפים ארוכים עם אימי המנוחה בברכה דפנה
דפנה,
נתחיל בכך שלא ניתן לפנות אותך מהבית שעה שאת אחת מבעלות הדירה - הרי יש לך את השליש שאמך הורישה לך.
לכן, על פי חוק הגנת הדייר הוא לא חל עליך ואין לך אחיזה בנכס בשל שנות מחייה בו...אולם, יש לך זכויות כבעלת דירה!!
לכל היותר אביך יכול לבקש פירוק שיתוף בדיר ואז גם יידרש לפצות אותך על כל ההשקעה הכספית שעשית בשיפוץ הנכס.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
צוו פינוי.בהמשך לשאלתי מהבוקר תודה על תשובתך .אבי טוען שצוואתה של אימי אינה בתוקף למרות שחתם עליה בבית הדין הרבני.מיכוון שהבית ניתן לו במתנה לפני 47 שנים כנשא את אימי זכרונה לברכה עליי לציין שניתן לו חדר אחד בירושה ועם השנים הבית הורחב לשלוש יחדות דיור להזכירך לאחר מות אימי היא הורישה את חלקה לי ולשלושת אחיי תוך התנייה שאבי ישאר בבית עד סוף ימיו וברגע שנכנסת אישה אחרת הביתה הוא מחוייב למוכרו. שאלתי האם טענתו של אבי שהבית ניתן לו בירושה וכן לאימי אין זכיות בבית תקפות.שאלה נוספת אין לי קבלות ששיפצתי את הבית אך כל בעלי המקצוע ואחיי יוכלו להעיד .הקבלות נתנו על שם העסק שהייה לאימי על מנת להזדכות במס איך ניתן להוכיח שכל ההוצאות שולמו מכספי .האם לאחר טענותיו של אבי שאני מבזה אותו בביתו טענות מופרכות לחלוטין יעידו על כך כל מקורבינו עדיין החוק מגן עליי בברכה דפנה
דפנה
יש לך תיק מורכב שצריך לשמוע אותו בארבע עיניים.
מהבנתי מהמלל ,הרי יש חזקת שיתוף בין אמך המנוחה לאביך ולכן, ניתן לבקש קודם כל פסק דין הצהרתי המצהיר על זכויות אמך ואז לפעול בהתאם לצוואתה.
אסל באמת זה תיק שדורש ייעוץ אישי ולא באינטרנט.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר