שלום רב,
אני מעוניינת לעזוב את בן זוגי, אנו גרים בביתו ויש לנו ילד משותף - פעוט .
1) יש בבעלותי דירה לא מאוכלסת (ללא משכנתא), במידה ולא אגור בדירה זו ובמקביל אשכור דירה אחרת כשאעזוב את בן זוגי - האם הוא יהיה פטור מתשלום דמי מדור עבור הילד שלנו מעצם כך שאני בעלת דירה שהיא בבעלותי ? (לו יש דירה שרובה עם משכנתא)
2) בן הזוג מעוניין במשמורת משותפת ואני ארצה שהמשמורת תהיה שלי - לכן אצל מי יהיה הילד בשלב הביניים - מרגע שאני עוזבת את ביתו ועד שנקבעים בביהמ"ש הסדרי הראיה ?
3) האם תמיד יהיה זה האב שעליו תהיה מוטלת החובה לנסוע כדי לבוא ולקחת את הילד ולהחזירו לבית האם או שחובה זו יכולה לחול גם על האם - באופן כזה שההורה שהיום שלו עם הילד הוא זה שיסע לבן/ת הזוג כדי לקחת את הילד ?
תודה מראש על התשובות !!
ורד שלום רב,
את שואלת שאלות יפות שנכונות לפתיחת הליך גירושין ובניית אסטרטגיה משפטית להצלחת ההליך. לכן, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
לגופו של ענין, לגבי מדור, חסרים פרטים. איפה גרתם לפני המשבר? מה רמת חייכם המשותפים וכו' .
נכון להיום חזקת הגיל הרך עודנה קיימת על אף הכרסום בה ולפיכך, אם הנך אם ראויה והפעוט מתחת לגיל 6, הסיכוי שהמשמורת הזמנית תהיה שלך, גבוה.
לגבי הסדרי ראיה, באין הסכמה, יחליט בית המשפט בהתאם לנסיבות. באופן כללי, קיימת אפשרות סבירה שתחויבי להשתתף בהסעות לצורך קיום הסדרי ראיה.
בברכת הצלחה,
ליאת פסטרנק-אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
שלום רב עו"ד ליאת פסטרנק אלקיים ותודה על תשובותיך .
לא ברור היה לי מתשובתך מה קורה בזמן שמהגשת תביעת המשמורת/הסדרי הראייה והמזונות ועד לפסיקת ביהמ"ש - עד שביהמ"ש פוסק זה הרי לוקח זמן - אם כן מה קורה בזמן זה לגבי הסדרי הראיה של כל הורה עם הילד אם אין הסכמה בין ההורים ושניהם רוצים מקסימום זמן עם הילד כלומר מקסימום משמורת ??
כמו כן, הדירה בה אנו מתגוררים כיום היא בבעלות בן הזוג (על דירה זו רובצת משכנתא בה איני משתתפת) ואינה בבעלותי, בבעלותי דירה אחרת אך היא ריקה ואינה מושכרת - כאשר אעזוב את דירתו אז במידה ואשכיר דירה אחרת ובמקביל דירתי תישאר ריקה - האם מעצם כך שיש בבעלותי דירה (ללא משכנתא) בן זוגי יהיה פטור מתשלום המדור - כלומר יהיה פטור מהחלק של 30% משכר הדירה (כשברור שחלק מהוצאות המדור - ארנונה, חשמל וכו' לא יהיה פטור) ?
תודה רבה,
ורד
ורד שלום,
הדברים נעשים על פי רוב במהירות כשמיוצגים ע"י עו"ד. עד להחלטת ביהמ"ש ובהיעדר עו"ס בתמונה, רצוי לתאם פגישות ברוח טובה לטובת הקטין.
באופן עקרוני, מדור עבור ילד אחד הוא בשיעור של 30%. בית המשפט יבחן באיזה רמת חיים גרתם ביחד, גודל הדירה, אזור, האם הדירה שבבעלותך היא בבחינת רמת חיים נמוכה יותר והאם בהשכירך דירה, את למעשה משמרת את רמת החיים לה הורגלתם.
ייתכן כי עפ"י מכלול הנתונים יחויב במדור בשיעור של 30% וייתכן כי בית המשפט יפעיל את שיקול דעתו בדבר תשלום מופחת.
בית המשפט רשאי לבחון את תמונת המצב ולהכריע על פי מכלול הנתונים שעומדים בפניך. על כן, עליך לשכנע את בית המשפט בנכונות טענותיך/צרכיך.
בברכה,
ליאת פסטרנק-אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
עו"ד ליאת פסטרנק שלום,
הדירה שבבעלותי היא שוות ערך הרבה יותר מהדירה שבבעלות בן זוגי - בה אנו גרים כיום וגם יותר מהדירה אותה אשכיר כשניפרד .
אך הדירה בבעלותי תישאר ריקה בעוד שאשכיר דירה ואשלם עליה שכ"ד - אם כך האם בן זוגי יהיה פטור מהשתתפות 30% שכ"ד מעצם כך שאני בעלת דירה וגם ובמיוחד שדירתי זו שוות ערך הרבה יותר מהדירה שבבעלותו ובה גרנו (גם אם היא נשארת ריקה) ??
תודה,
ורד
ורד שלום רב,
בית המשפט יראה בעין לא יפה אם תמנעי מלהשכיר את דירתך במטרה לנסות להגדיל את הוצאות האב, וייתכן שהוא ימנע מחיוב האב בתשלום עבור מדור. לא הייתי ממליצה לך לעשות כן.
אם תשכירי את דירתך, הרי שתהא לך הכנסה נוספת, ובית המשפט יתחשב גם בכך ויפעיל את שיקול דעתו באשר לחיוב במדור וגובה המזונות.
כפי שאת רואה, זה לא שחור או לבן, ובכל מקרה בית המשפט יבחן את המצב לאשורו.
בברכה,
ליאת פסטרנק-אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר