העניין שבו מדובר קשור לתביעה שהוגשה כנגד אחי. התביעה הוגשה לאחר שסבתנו ערכה הסכם מתנה שבו היא העבירה את הזכויות בדירתה לאחי.
עורך הדין שהגיש את התביעה כנגד אחי החתים את סבתנו , מספר חודשים לאחר שנחתם הסכם המתנה בינה לבין אחי על הסכם מתנה חדש שבו היא מביעה את רצונה לחלק מחדש את הזכויות בדירה באופן שמחצית הזכויות ירשמו על שם אחי והמחצית האחרת על שמם של נכדיה.
בהסכם נכתב כי אחי מסכים לחלוקה מחודשת זו בעוד שהוא לא רק שלא הסכים, אלא שאף דבר הסכם המתנה "החדש", נודע לו במקרה. יתרה מזו: הוא אינו חתום כלל על ההסכם! מי שחתום על ההסכם הם הנכדים מצד אחד והסבתא מצד שני.
שאלתי: האם נעשה כאן מעשה שהוא בניגוד לחוק ויש בו משום מעשה הונאה או רמייה והאם יש מקום להגיש נגד עורך הדין תביעה או תלונה ללשכת עורכי הדין?
פנחס יקר,
אני חושש שאין לי את הכלים כדי לקבוע האם עו"ד פעל נכון אם לאו בנסיבות כאלה ואחרות שהרי אני בעצמי עו"ד.
אתה רשאי לפנות ללשכת עורכי הדין ולהם הכלים הנכונים והיכולת לענות.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
כיצד מתקשרים עם לשכת עורכי הדין והאם ניתן גם במסגרת הפניה אליהם להציג את פרטי המקרה בפני ועדת האתיקה או שזו אמורה לדון אך רק בעניינים שבין עו"ד לחברו?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר