לפני מספר ימים ניתן פסק דין בתביעה שהוגשה נגדי כביכול בשם אבי, אדם מבוגר בן 87.
אני נוקט במושג "כביכול" משום שפסק הדין קבע מפורשות כי מי שעמד בפועל מאחורי התביעות לא היה אבי אלא חתנו (בעלה של אחותי שהלכה לעולמה לפני מספר שנים), ילדיו ואף בא כוחם.
ציטוט מפסק הדין: "התביעות שהוגשו לכאורה בשמו של התובע (אבי) אינו משקף את רצונו שלו לתבוע וכי בפועל התובע נתון ללחצים ולמניפולציות מצד חתנו, ילדיו ואף בא כוחו וכי הם אלה אשר בפועל עומדים מאחורי התביעות ומניעים אותן. יש בכך לא מעט ניצול מצוקתו ומצבו חסר הישע של התובע."
אציין עוד שבחוות דעת של מומחה שמונה על ידי בית המשפט נאמר כך: "אין הוא (התובע) יכול להבין את התביעה ואת המשמעות של התביעה כפי שהגיש בתאריכים X ו Y. הגשת התביעה והמשפט בהמשך גרמו להחרפת מצבו הנפשי הדכאוני ולנסיונות אובדניים"
האם על סמך ראיות אלה -האם הם ראיות? -אפשר להגיש כנגד החבורה שהסבה סבל כה רב לאבי תביעה פלילית על התעללות בחסר ישע?
תודה מראש על תשובתכם.
היי יואב,
עושה הרושם שיש כאב רב לכל הנוגעים בדבר.
תביעה פלילית היא תביעה המוגשת ע"י המדינה ולא ע"י אדם פרטי כנגד צד ג'. אם כבר אולי ניתן להגיש תביעה אזרחית בעילה נזיקית...
אבל מצד שני אני לא רוצה להפעיל עליך לחץ ולנקוט מניפולציות ע"מ שבסופם תיאלץ להגיש את התביעה, ואם לא ברור לך אז זה היה בלשון מליצה.
יואב, אני חושב שאם כל הכבוד לאבא - אם בסופם של דברים הוא הגיש את התביעה ולא משנה איזה פידבק קיבלת, רצונו של אדם כבוד וגם אלה המושכים בחוטים יתנו את הדין יום אחד.
תמשיך הלאה ושמור על הבריאות,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אני מבין שאחרי שהוגשה התלונה המשטרה או הפרקליטות חוקרת את המקרה ואם המסקנה היא שיש מקום להגשת תביעה הרי שזו מוגשת ע"י המדינה.
האם אני מבין נכון?
באשר להגשת התביעה על ידי אבי -פסק הדין קובע מפורשות שמי שעמד מאחורי התביעות והניע אותן לא היה הוא אלא חתנו וילדי חתנו. קביעה זו, בנוסף למסקנות של חוות הדעת, שבה נכתב כי אבי לא הבין כלל את מהות התביעה ואת תוכנה וכי הוא סובל מאלצהיימר אינה מותירה מקום לספק: לו לא היה כל חלק בהגשת התביעה ולא היה זה רצונו ועל כן קשה לי להבין מדוע אתה קובע כי בסופם של הדברים הוא הגיש את התביעה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר