בשנים 2001-2002 לויתי מבתי כסף בגלל מצב כלכלי קשה שעדיין נמשך. היא אמרה שאחזיר כשאוכל. לאחר נישואיה בעלה החל להסיתה נגדי, הרחיק אותה, והיא החלה להפגין שנאה ורשעות, ומונעת ממני קשר עם נכדי, וכעת היא מתכוונת לפנות לביהמ"ש בתביעה להחזרת הכסף - שאין לי. על פי דרישתה נתתי לה בשנת 2005 מכתב המאשר את חובי ללא תאריך החזר. מה עושים?
אלישבע, כמו שאת מבינה הלוואה שניתנה צריך להחזיר אותה. הבעיההיחידה של בתך תהא זמן ההחזרה. נסי להימנע מלהגיע לערכאות ולנסות להגיע עם בתך להסדר , אולי לשלם בתשלומים אולי כל חודש 500 ש"ח בלבד....
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ואני אחזיר, אבל זה ייקח עוד קצת זמן. פתאום - בעקבות הסתה פרועה - אצה לה הדרך. ניסיתי להגיע להסדר ברוח טובה והיא מסרבת. מה הדרכים המשפטיות הפתוחות בפניה?
רק להגיש תביעה כספית השאלה מה הסכום אולי היא יכולה לגשת לתביעות קטנות השאלה מה גובה הסכום
אלישבע שלום,
תשובתי אינה סטנדרטית אך בהחלט מגיעה מן המקום הנכון...
כשאמא נותנת לילדיה זהו חסד, אך כשבת נותנת לאמא (להוריה) זו כבר זכות. בין הורים לילדים הנתינה והקבלה בד"כ כלל הרמונית ובאה באופן טבעי - מתוך הבנה.
במקרה שלך קיימת בעיה עמוקה וערכית יותר ששום ערכאה שיפוטית לא תיתן לך תשובה עליה ולכן הייתי ממליץ לך מצד אחד לעשות חשבון נפש ולראות אולי פגעת בבתך באיזשהו אופן ואולי אפילו לא שמת לב לכך. ומצד שני, אם הבעיה נעוצה בבתך - הייתי ממליץ לך אפילו לקחת הלוואה נוספת ולשים פרק זה מאחורייך ויפה שעה אחת קודם.
בכל מקרה, טוב אם תלכו לייעוץ משותף ע"מ לאחות את הקרעים ולשקם את מערכת היחסים כי אין ספק שזהו רק קצה הקרחון וחבל שתפסידי את נכדייך.
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
הצעתי לבתי לפנות לטיפול ויעוץ משותף, והיא סרבה גם לאפשרות הזו. בעלה לא נותן לה.
אני אובדת עצות ומקווה לטוב.
כנראה שיש לתת לדברים לשקוע מעט, ואולי לנקוט בפסיכולוגיה הפוכה והכוונה שלי היא שתתייחסי לבעלה ולייחסים שביניהם פשוט הפוך ממה שאת מרגישה...
מי יודע אולי זה יקרב ביניכן.
בהצלחה,
עו"ד ומגשר, יואב תם
לצערי גם את הדרך הזאת כבר ניסיתי. הסיפור ארוך ומסובך, ולא כאן המקום לפרטו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר