שלום רב,
פרודה כחודש וחצי. נשואים 5 שנים. לכל אחד היתה דירה על שמו בלבד עוד לפני הנישואים. אני מכרתי את שלי כי לא יכולנו להחזיק את שתי הדירות כלכלית, מאחר ואני לא עובדת מאז שנישאנו לצורך הקמת משפחה ובעלי עבד במשכורת מתחת לממוצעת.
אני מעוניינת להוכיח כוונת שיתוף ולתבוע חצי או לפחות חלק מהבית שלו. הנימוקים שלי:
1) תמיד הבענו שלי שלך שלך שלי, ועל סמך הידיעה הברורה שגם דירתו מבחינתו שייכת לי הסכמתי למכור את דירתי לפני כחצי שנה ולממן את מחייתנו באופן בלעדי בחודשים שהוא סירב לעבוד ואף הימר בכספי הרווח מדירתי בבורסה (חשבונות נפרדים לבקשתו). ה"הוכחה" היחידה שיש לי בנושא היא שבמכתב שהוא כתב לי הוא מודה שאני מכרתי את הבית ע"מ לממן אותנו (אם כי הוא מוסיף שאח"כ ביקשתי את כספיי בחזרה, דבר שהוא נכון, אבל הוא לא החזיר לי אותם). כמו כן, אביו כתב לי מכתב שבו הוא אומר שבנו ואני "הסכמתם" למכור את דירתי ולשמור את הדירה של בעלי כי בהמשך הערך שלה יעלה ויהיה לנו יותר רווח ממנה מאשר נראה מהדירה שלי.
2)אחרי מכירת דירתי, אמרתי לו שהוא צריך להבטיח שאני לא "אהיה ברחוב" עכשו שמכרתי את דירתי. הוא כעס שאיני סומכת עליו והבטיח ש"יטפל בזה". הוא לא עשה כלום ובסופו של דבר עזבתי את הבית (הפרידה על רקע חזרתו בתשובה באופן קיצוני). אין לי הוכחה שהוא הבטיח לי.
3) היינו אמורים לבנות ממ"ד ולעשות שיפוץ נוסף בדירתו מהכספים שהרווחתי מדירתי. ההוכחה היחידה לכך היא התכתבות שלי במייל שלי עם קבוצת רכישה של ממ"ד סמוך מאד למכירת דירתי והעובדה שלא היו לנו כספים אחרים פרט לאלו מדירתי. הוריו יכולים לטעון שהם התכוונו לממן אבל זה לא יהיה נכון. את הצעת המחיר מהקבלן יש לו בביתו ובוודאי שהוא לא יתן לי מה גם שלא כתוב שאני מממנת.
4) חמש שנים אני לא עובדת כי הקדשתי אותם למען הקמת משפחה, בהסכמת שנינו. הוא מודה בזה במכתב שכתב לי אחרי שעזבתי. אני טוענת ששמתי את חיי בהולד למען משפחה עבור שנינו. שכעת אני פחות אטרקטיבית בשוק גם בגלל הגיל וגם כי שנים אינני מועסקת. ולכן מגיע לי גם חלק מהבית שלמענו הקדשתי חמש שנים מחיי וטיפלתי בבתנו ובביתנו.
האם העובדה שאנו נשואים חמש שנים בלבד פוסלת בכלל את האפשרות לטעון לשיתוף או לפחות לחלק כספי מהבית שלו?
האם בכלל יש לי על מה לבסס את בקשתי זו לפני הכתוב לעיל?
המון תודה!
היי
נכון שהתביעה לא תהא הליך קל אבל:
בהחלט יש לך סיכוי, יש כאן הסכם , יש מסוימות עסקה ובהחלט יש מקום להגשת תביעה לאכיפת ההסכם שנערך בע״פ .
הראיות שגברת עליהם במצטבר הן ראויות.
פני לעו״ד והרי בינינו אין לך מה להפסיד התביעה הכרחית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר