שלום!
אני גרושה מזה 6 שנים בהסכם הגירושין אני זכאית לחיות בבית עד שהבן המשותף שלנו יגיע לגיל 18 או יסיים כיתה י"ב- המאוחר מבניהם.
בשנה וחצי האחרונות אני גרה עם בן זוגי בבית שלו.
בן זוגי לשעבר לא מעוניין שאני אקנה את הדירה המשותפת
אני מעוניינת לדעת האם אני זכאית לרכוש את הדירה או האם ישנ לי קדימות לרכושה אותה?
לתשובתכם המהירה אודה
בברכה זהבית
בהתאם לחוק המקרקעין תמיד לבעלי הדירה יש זכות ראשונים. את יכולה לתת הצעה ולרכוש אותה אבל גרושך יכול לדרוש מכירה בשוק החופשי למרבה במחיר,את תמיד תוכלי לתת הצעה גבוהה יותר ולרכוש. אך אין לך בלעדיות ואין לגרושך חובה לתת קודם לך. תהיה מכירה בשוק החופשי. קצת מבלבל אבל זה המצב. אולי בהסבר טלפוני תביני יותר
תודה רבה על תשובתך המהירה!
הוסיף ואמר שהצעתי לו שאני אקנה את הבית לפי מה שיעריך שמאי אך הוא מסרב למכור לי
ספציפית. שאלתי היא האם בגלל שברצוני לרכוש את הדירה הרי שבגיל 18 הילד עדיין צריך קורת גג האם בית המשפט ייתן לי את הזכות הראשונית לרכוש את הבית או שבית המשפט לא יכול להחליט? חשבתי להציע את הבית למכירה וברגע שנסגור מחיר עם הקונה אני אציע לו שארכוש בסכום זה?? אך הוא לא רוצה שאני אקנה
שאלה נוספת ברשותך, האם זה אפשרי מבחינה חוקית שאוותר לו על המזונות והוא יעביר לי את הזכויות של הבית? למרות שגם בעניין זה הוא אינו מעוניין
לתשובתך המהירה אודה
בברכה זהבית
שוב:הוא אינו יכול למנוע ממך לרכוש במחיר הגבוה ביותר מנגד, הוא אכן אינו חייב להסכים למחיר שמאי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר