שלום. לפני שבע שנים, בהיותי סטודנטית באירופה, הכרתי בחור ישראלי (שנינו יהודים כמובן, בעלי אזרחות ישראלית בלבד), ולאחר שבועות ספורים בהם היינו חברים, נישאנו בטקס אזרחי בעיריה.כעבור זמן קצר נפרדנו, וכששבנו לארץ לא נרשמנו כנשואים, ולא עברנו כל הליך גרושים. כעת אותו בחור מעוניין להנשא לחברתו כדת וכדין. התקשרתי לרבנות ושאלתי אם עלינו לעבור טקס גירושין (זאת על אף שכאן בארץ לא נרשמנו כנשואים). הרב עימו דיברתי אמר שאין בכך צורך משום שלא חיינו כזוג נשוי, לא היה לנו רכוש משותף, ילדים וכו'. הרב אמר שאינו יכול לתת אישור בכתב על כך, ושאלתי היא אם אני יכולה להסתפק בהצהרתו זו. תודה.
נ' יקרה,
את נשואה עפ"י החוק של אותה מדינה בה נישאת ומדינת ישראל תהיה מוכנה להכיר בנישואים אזרחיים אלה במידה ותרצי. אך מאחר שאתם יהודים, ההלכה היהודית אינה מכירה בנישואים אלה שאילו לא היית פונה לביה"ד אף אחד לא היה שואל דבר אך מאחר שפנית ביוזמתך הייתי ממליץ לכם לעבור הליך שנקרה "גט לחומרא" אותו ביה"ד מבצע לזוגות יהודים שהם ספק נשואים כדי לשמור על טוהר המשפחה וכדי למנוע ממזרות - מה שנקרא ילדים כשרים.
לשיקול דעתך...
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
שלום ע'ד תם, ותודה על תשובתך. אני וחברי לשעבר - שנינו לא מעוניינים לעבור הליך של גט או שט לחומרה, וזה אף נאמר לי במפורש ע'י הרב איתו דיברתי (פניתי אליו רק כדי שלא ניתקל בעתיד בבעיות כלשהן). שאלתי היא אם נכון הוא להסתפק בתשובה זו, או שמא עלי בכל זאת לעבור הליך גירושין בבית דין למשפחה, ולו רק בגלל העובדה שבאחת מארצות אירופה אנו רשומים כנשואים (ושוב אדגיש-בישראל אנו לא רשומים). תודה.
אם שאלתך היא לגבי הרשויות במדינה אז אין לך ממה לחשוש.
ביי,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ובכל זאת, כדי שאהיה בטוחה- האם עלי לגשת למשרד הפנים כדי לשנות את הסטטוס לגרושה? שוב, לא נרשמנו במשרד הפנים כנשואים, אך כעת, כשאנו לא ביחד- האם עלי להציג בפני משרד הפנים מסמכים המעידים על רישום הנישואין בחו'ל, ולבקש להירשם כגרושה?
אם משהו לא קיים אני לא רואה סיבה ליצור אותו ואחר כך להתמודד עם להעלים אותו... איזה בטחון זה בדיוק מקנה ולמה לך להרשם כגרושה?
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אם שאלתך היא לגבי הרשויות במדינה אז אין לך ממה לחשוש.
ביי,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר