מוניתי מנהלת עיזבון של דודי ז"ל, ביחד עם עורך דין. המינוי הוא מתוקף צוואתו של הדוד וקיבל אישור של בית משפט. מיד לאחר השבעה פנה אלי עורך הדין באמצעות אחיינו של הדוד שאתן לו יפוי כוח , כדי שיוכל לפעול לבדו בניהול העיזבון. סרבתי. הייתי בפגישות במשרדו , בפגישות בבנק, בסיור בדירת הדוד, ובקשר טלפוני, בדרך כלל מטעמי. בפעם האחרונה ששוחחנו פנה אלי עורך הדיו והציע לי לחשוב כיצד לקבוע את חלוקת השכר בינינו. מטבע הדברים עשה עורך הדין יותר ממני. הוא אמר כי אם לא נגיע להסכם, הוא יפנה לבית המשפט ויבקש 99% מדמי ניהול נעיזבון. מה מקובל? האם פנייתו אלי חוקית? האם עלי להשאיר זאת לשיקולי בית המשפט?
על פניו ואם אני מבין נכון, שניכם מנהלי העיזבון בחלקים שווים כך שאין שום סיבה שהוא יקבל יותר מ- 50% ואם זה לא נוח לו שיתפטר.
לעניות דעתי, את כחברת המשפחה, מונית ע"י דודך לנהל את העיזבון על תקן מפקחת - על. על כן, תני לעו"ד תחושה טובה שהוא רשאי לנהל את העיזבון בדרך הנראית לו לנכון כאשר את זמינה לו עבור כל חתימה ו/או מהלך שצריך לתת החלטה משותפת.
חוץ מזה, בית המשפט בד"כ מתערב בגובה דמי ניהול העיזבון.
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על תשובתך, האם הבנתי נכון שבית המשפט יפסוק בדבר שכר מנהלי העיזבון ואופן חלוקתו? האם מה שמקובל הוא חלוקה שווה של השכר?
היי רות,
מה שאני התכוונתי לומר הוא שאל תפחדי לדרוש מחצית, אל תתביישי לפקח על עבודת העו"ד ואל תיבהלי אם ביהמ"ש יתערב בגובה שכרכם ואופן חלוקתו... בכל מקרה הוא לא יעשה זאת ללא נוכחותך.
ביי,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר