שלום, אני נשוי ואבא לשניים, עובד כשכיר בעל שליטה בחברה פרטית אשר חלקה בבעלותי.
אני מוציא לעצמי משכורת סבירה שאינה גבוהה ובמקביל החברה ריווחית ומשקיעה את רווחייה.
רציתי לדעת מה קורה עם נכסי החברה (כסף, התחייבויות, מניות) במקרים של מוות או במקרה של גירושים.
1. האם אני מגדיר מי מקבל את חלקי בחברה במקרה של פטירה על כל המשתמע מכך ומה קורה במצב שלא הוגדר דבר?
2. האם כל הנכסים של החברה נשארים שייכים לי במקרה של גירושים?
תודה מראש
לשאלתך מספר פנים:
במקרה מוות: אם השארת צוואה, הרי שהוראות צוואתך יקויימו, אחרת הירושה היא עפ"י דין.
במקרה של גירושים: החלוקה היא מחצה אל מחצה. בנוסף, גרושתך יכולה לתבוע מוניטין אישי, אלא אם כן, החרגת הדברים בהסכם ממון.
בהצלחה
אורנה אלבז-גולדנברג, עו"ד ומגשרת
1. מי היורשים החוקיים במקרה שאין צוואה?
2. אני מניח שאני יכול לכתוב איזו צוואה שאני רוצה, צודק? או שחצי גם ככה אוטומטית מורש לאישתי?
3. לגבי גירושים, אני שכיר בעלי שליטה בחברה, לגרושתי אין מניות בחברה והיא עובדת שכירה במקום אחר.
את אומרת שהיא יכולה לתבוע חצי מהמניות שלי בחברה, חצי מהנכסים של החברה וכו'? הרי זו חברה שיש בה כמה שותפים, דירקטוריון וכו'.
היא פשוט תקום בוקר אחד ותתבע לקבל דיבידנד ולהיות דירקטורית?
אם אינך עורך צוואה אזי הירושה הינה לילדיך ואשתך. לגבי החברה: כמובן שתקנון החברה מאוד חשוב למשל, אם התקנון קובע כי המניות אינן עבירות אזי היא לא תוכל לקבל ... אבל כל דבר אחר שמגיע לך מהחברה למשל, דיבידנד חצי יהא לה
בעת גירושין לאשתך מגיע מחצית מנכסי החברה ואף המוניטין שלה. מאחר וזו חברה פרטית ולא בע״מ הרי למעשה, אתה זה חברה... כך יהיה הפטירה חצי שלך וחצי של אשתך.כדאי לחשוב על צוואה
תודה על התשובות עד כה.
מדובר בחברה בע"מ אשר יש לה מספר שותפים כאשר אני אחד מהם.
מה אני אמור לעשות על מנת שאני ורק אני אוכל להחליט במצבים של פטירה ו/או גירושים מי מקבל מניות, נכסים, התחייבויות וכו'.
בעצם אני אומר שאני רוצה לשמור על החברה בבעלותי בלבד במקרה של גירושים ושאני רוצה לקבוע מי היורשים של כל המאה אחוז שלי (שזה החלק הקל יותר לפי מיטב הבנתי).
כאשר אני מדבר על החברה אני מדבר על מניות, על נכסים שרשומים על שם החברה ועל כסף שבחשבון החברה כלומר אינני מתייחס בשאלתי לשום נכס שרשום ישירות על שמי.
מחצית מהחלק שלך בשותפות, שייך גם לאשתך, בעת הפטירה או בעת גירושין.
בברכה,
אורנה אלבז גולדנברג, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר