שאלה: ישנו הסכם גירושין משנת 2002 שבו מצויין שהבעל מוותר על דירת המגורים עד שהילד הכי קטן יתחתן ואז יחולק הבית 1/3 לבעל והיתר לאישה. בנתיים הבעל לא משלם מזונות, והאישה סופגת את תשלום המזונות, משכנתא וכו'. יש לבעל חובות בחוץ ו - 1/3 מהבית מעוקל על ידי בנק לאומי. הבעל מצידו מוכן לוותר על הדירה תמורת מזונות לילדים שהוא לא משלם ולחתום על חוזה חדש. מה קורה במצב של הבנק? איך מסירים עיקול? האם יש אפשרות להגיש לבנק אסמכתא שהבעל וויתר לגרושתו 1/3 מהדירה? תודה על התשובה.
ראשית, ניתן לערוך הסכם חדש או נספח להסכם הישן. ולאשרו בבית המשפט.הסכם זה תציגו לבנק. ברגע שהאישה הופכת להיות בעלת הנכס באופן מלא אזי, החובות עליה.
באם הדירה מעוקלת על ידי צד ג , אזי צריך להסדיר את הסרת העיקול עם הגורם המעקל .
את מבינתך לאחר מכן יכולה להגיע להבנות כתובות ולעגן אותם על ידי נספח להסכם הגירושין ולאשרו בבית המשפט .
עורך דין מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
במידה והגרוש לא מחזיר את החוב ואין אפשרות להסיר את העיקול על ידו, איך אני עדיין יכולה להגן על הרכוש בעבור 1/3 שנותר. האם יש אפשרות שהוא יחתום על תיקון חוזה ויתור על חלקו בדירה ואז אני ניגשת לצד ג' ומראה שהדירה רשומה על שמי בלבד?! או שהאפשרות הזו לא תקפה ואם יש אפשרות אחרת אשמח לקבל המלצה.
אודה באם תשיבו לי לשאלתי (לתגובה הקודמת שלי) האחרונה.
בתודה מראש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר