שלום
לאחר תהליך כינוס הוחלט שאקנה את החלק של הגרוש בדירה.
אנו אמורים לחתום על חוזה אצל הכונס.
שאלתי היא - מה קורה עם הכסף. כתוב שהכסף עובר לנאמנות אצל הכונס.
מכיוון שמדובר בסכום כסף גדול איך אני והגרוש יכולים להבטיח שהכסף לא 'ייתקע' אצל הכונס בתואנות שווא - כגון שבית המשפט לא אישר את ההסכם או לחילופין אין את כל האישורים או עוד דברים שלי ולגרוש אין מושג בהם-
הרי אין לנו גישה לחשבון הזה והכונס יכול לעשות בו כרצונו כולל להשאיר את זה בחשבון לתקופה ארוכה כראות עיניו. ואנו ניתקע בלי כסף ובלי דירה.
אנא עזרתכם.
שלומית שלום,
בכדי לשמור על זכויותייך מוטב היה כי היית מתייעצת אצל עו"ד בטרם חתימה על הסכם המכר, רצוי היה כי עו"ד אשר מתמחה בתחום היה בוחן את ההסכם ודואג לעגן את זכויותייך שלא תפגענה.
על כל פנים, עליך לבקש מכונס הנכסים לתחום בזמן את מועד החזקת הכספים, כך שיתקבלו כל האישורים הנדרשים להעברת החזקה וקבלת אישור המכירה על ידי בית המשפט.
אני ממליצה לך בכל מקרה להיוועץ עם עו"ד מומחה בתחום בכדי לבחון את ההסכם כך שזכויותייך לא תפגענה.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על תשובתך
אם כתוב בהסכם :
2. הסכם זה כפוף לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה בפ"ת ולשכת הוצאה לפועל תל אביב. כל עוד לא אישר כב' ביהמ"ש ו/או ראש הוצאה לפועל את ההסכם לא יהא בתוקף הסכם זה. היה וכבוד בית המשפט לא יאשר את ההסכם, יבוטל הסכם זה וכונס הנכסים יחזיר לקונים את כל הכספים ששולמו, אם שולמו, למוכרים כאמור לעיל ולקונים לא תהיינה כל טענות ו/או תביעות ו/או דרישות מכל סוג שהוא. כל סכום שישולם לידי כונס הנכסים יופקד בפק"מ שבועי ויוחזר לקונים, במידת הצורך, על כל פירותיו שנצברו בחשבון.
10.3. כספי התמורה יופקדו בידי כונס הנכסים. כונס הכנסים יעביר את התמורה לידי המוכרים רק לאחר קבלת כל המסמכים והאישורים לרבות אישורי המיסים הנחוצים לשם העברת הדירה ע"ש הקונים.
12.2. עם קבלת מלוא האישורים בקשר עם העברת הזכויות הדירה ע"ש הקונים, נותנים הצדדים לכונס הנכסים הוראה בלתי חוזרת להעביר הכספים שיוותרו מחשבון הנאמנות לידי המוכרים ו/או ע"ש המוכרים ו/או לפקודת המוכרים.
זה מספיק? לזה התכוונת?
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר