שלום רב, אני ובעלי לשעבר בהסכם גירושין רשמנו שאנו אמורים למכור את הדירה תוך שנה מיום חתימה על ההסכם. עד אז אני רשאית להיות בה עם הילדים ובינתיים לשלם את החוסות לבנק. החלוקה תהיה שווה. היה לי נוח לא לחפש בינתיים קונה לדירה כי שילמתי עבור הדירה פחות מאשר הייתי שוכרת ומשלמת שכ"ד. כיום לאחר שנותרו רק חודשיים עד תום השנה, הוא דרך צד שלישי מסר לי שאת הדירה הוא מוכר מייד או שמפעיל כונס נכסים. אני מעוניינת לקנות את חלקו (החלוקה שווה), אך הוא אומר שמוכן להפסיד דרך כונס נכסים מאשר למכור לי. עד כה הוא לא הביא אף קונה ואף מתווך. השאלה: האם הוא חייב לקבל את הצעתי היות ואין קונים אחרים בינתיים וזה בעצם אומר שהצעתי היא הגבוהה ביותר וגם יחידה ואנו התחייבנו למכור את הדירה או שיש לו זכות לסרב לי אישית למכור ולהפעיל כונס נכסים למרות שישנה הצעה מצידי? האם הצעתי חייבת להיות כשווי שוק של הדירה או עליי לתת כל הצעה הגיונית/סבירה?
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לענות על השאלה.
היי הדס,
ראשית אני שמחה לומר שלפי חוק המקרקעין יש לך זכות ראשונית לגבי הדירה.
יחד עם זאת, מבלי לעיין בהסכם הגירושין שלך קשה לי להמשיך בייעוץ לשאלתך. ואנסה להסביר: בעקרון בתום שנה צריך למכור כדבריך. באיזה אופן? האם בהסכם סכמתם על מנגנון כלשהו? ואם אין מנגנון , אז צריך או בהסכמה או דרך בית משפט לראות איך ממשיכים...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
לך הזכות הראשונה לקנות את חלקו של בעלך בדירה.
הדירה צריכה להיות מוערכת ע"י שמאי מוסכם ואם אין הסכמה אז ביהמ"ש ממנה שמאי מטעמו (אתם משלמים)וברגע שיש הערכת שווי את משלמת מחצית.
אני הייתי ממליץ לך, לאור עקשנותו של בעלך להסכים למינוי כונס שיערוך התמחרות והמחיר הגבוה ביותר שיינתן את תוסיפי עוד כמה שקלים ותקחי את הדירה.
דירה מכינוס בד"כ נמכרת ב- 80% מערכה הריאלי בשוק - ולכן יש עסקנים שחיים מזה...
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר