ברצוני להתעניין בעניין החסכונות שיורד דרך המשכורת של בעלי לחשבון הבנק המשותף אני הבנתי שהילדים רשומים כמוטבים בחסכונות אלו.
אותי הוא לא הכלל כמוטב.
שאלתי, במידה ואנחנו נפרד האם הכספים שנמצאים בחסכונות מגיעים גם לי או שאין לי שום נגיעה בזה?
או במידה והוא נפטר מה קורה לגבי זה?
האם אין לי שום חלק בזה, איפה זה מעמיד אותי?
לילך שלום,
במקרה של פרידה בינכם, הכספים אשר מצויים בחשבון המשותף בינכם יחלוקו בינכם הואיל והייתה כוונה מצדו של בעל לשיתוף (העובדה שזה בחשבון משותף)הגם כי הילדים הם המוטבים.
במקרה של פטירה, הכספים אשר מצויים בחשבונכם המשותף יחולקו בהתאם לחוק הירושה, במקרה שאין צוואה, דהיינו מחצית מהכספים יעבור אליך והמחצית יחולקו ליילדייך.
בכל מקרה יש להבין האם מדובר בכספי פנסיה שכן במקרה של כספי פנסיה, מי שרשום כמוטב הוא אשר יקבל את הכספים.
את מוזמנת לצור קשר עם משרדנו לייעוץ פרטני בנושא.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
דבר נוסף:
ובגיל 18 האם המחלוקה בעינו עומד?
2. מה עושים במקרה והבעל מחליט לא לקחת חלק מהירושה של הוריו,
מה אני יכולה לעשות כדי שהילדים כן יקבלו את חלקם בזה?
האם אני יכולה בשמם לתבוע את חלקם החוקי?
האם אני יכולה לערער על הוויתור שלו בירושה הרי ילדיו הם גם נכדם של הוריו כמו האחרים.....
דבר נוסף:
כשהילדים יגיעו לגיל 18 האם המחלוקה בעינו עומד במידה והילדים מוטבים בחסכונות כלומר, חצי הם וחצי אני
2. מה עושים במקרה והבעל מחליט לא לקחת חלק מהירושה של הוריו,
מה אני יכולה לעשות כדי שהילדים כן יקבלו את חלקם בזה?
האם אני יכולה בשמם לתבוע את חלקם החוקי?
האם אני יכולה לערער על הוויתור שלו בירושה הרי ילדיו הם גם נכדם של הוריו כמו האחרים.....
לנושא הגיל אין רלוונטיות בעניין החלוקה, התשובה לעניין זה לא השתנתה.
אשר ליתר שאלותיך, את יכולה כאפוטרופוסית טבעית של ילדיך לתבוע בשם הילדים, אולם יהיה עליך להוכיח ניסיון להברחת נכסים.
את מוזמנת לפנות למשרדנו לשיחת ייעוץ מקיפה בנושא וללא כל התחייבות.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר