שלום, אני אשה מוכה וסבלתי התעללות פיסית ומינית קשה מבעלי שנים רבות. לפני שנה התלוננתי במשטרה ועזבתי את הבית וגרתי אצל הבת שלי. לפני חודש שכרתי דירה קטנה ואני מקבלת סיוע ממשרד השיכון. אני עובדת כמטפלת מחליפה במעון ומקבלת גם השלמת הכנסה כששכרי מועט. יש לי גם את תוספת האשה בקצבת הנכות של בעלי שעוברת לחשבון הבנק שלי. היו לנו חובות בחשבון המשותף, בעלי משלם חלק ואני משלמת גם קרוב ל-2000 שקל בחודש.
תבעתי מזונות אשה וקיבלתי פסק דין על סך 4000 שקל לחודש. פניתי לביטוח לאומי, אך הם טוענים שאני לא זכאית לגמלת מזונות אשה. האם יש לי דרכים נוספות לממש את פסק הדין? אני חוששת לפנות להוצאה לפועל. אני ניסיתי במהלך השנה לדבר עם בעלי על מזונות, אך הוא צוחק עלי ואומר שאחזור הביתה. אנא, עזרו לי איך אוכל לקבל את הסכום שפסק לי השופט, בלי לפנות אליו ישירות, כי אני מלאה חרדות ממנו. תודה
את מתארת מצב קשה ומורכב וליבי איתך ,,, יחד עם זאת פסק דין שלא מיושם ניתן לאכוף אותו בהוצאה לפועל , ניתן גם לעקל את משכורתו , עיכוב יציאה מהארץ , הגבלת חשבון בנק ושאר סנקציות ,,,
מומלץ להתיעץ עם עורך דין למקרה הפרטי שלך ,,
עורך דין מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על ההיענות המהירה. בעייתי העיקרית היא שבעלי אדם נכה שהכנסתו היא מקצבאות ביטוח לאומי בלבד, הוא לא עובד. מניסיון אני יודעת שאי אפשר לעקל קיצבאות של ביטוח לאומי, אין רכוש של ממש בינינו, לא דירה ולא חסכונות בבנק. כך שאני לא בטוחה שפניה להוצאה לפועל תישא פרי כלשהו. האם ישנם עוד דרכים לממש את פסק הדין? תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר