שלום,
רציתי לשאול יש לי ידיד שעומד להתחתן והוריו נתנו לו לגור (לאחר נישואיו בדירה שלהם שלא רשומה על שמו (ההורים יגורו בדירה חדשה בעיר אחרת )
האם במידה ונישואיו יתפרקו יש חשש שהאישה תדרוש חלק מהדירה או לחילופין מזונות אישה (היות שהיא הורגלה לחיות בבית שאין לה עליו חובות ורמת החיים שלה הורגלה היא כזאת), כמו"כ מה קורה במידה ויהיו ילדים מעורבין בגירושין?
תודה מראש
אביגיל
אביגיל שלום רב,
התשובה לשאלתך היא מורכבת לפורום הנ"ל.
על כל פנים, האישה יכולה לדרוש את מזונותיה בלי קשר לדירה.
לבעל מספר חובות כלפי אשתו על פי דין תורה. אחת העיקריות שבהן היא החבות לשאת במזונותיה, כלומר מחובתו של בעל לפרנס את אשתו, למעט במקרים חריגים (כמו : מורדת, עזיבה לא מוצדקת של הבית או קיום יחסי מין עם גבר אחר). הדין העברי לא השתנה עם השנים וגם כיום, כאשר ישנן נשים רבות בעלות מקצוע ויכולת להתפרנס בכוחות עצמן - חיובו של הבעל לפרנס את אשתו - שריר וקיים קל וחומר כאשר ילדים מעורבים.
הייתי ממליצה לידיד שלך להסתייע בייעוץ משפטי פרטני לנושא זה ובכלל זה הייתי ממליצה להוריו לערוך עבורם הסכם שכירות ולדרוש מהם דמי שכירות ראויים עבור הנכס.
כמו כן, רצוי כי הצדדים יערכו הסכם ממון.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר