שלום רב,
אני ואשתי החלטנו להתגרש אנו חיים בקיבוץ אני חבר קיבוץ שיתופי(דירה אינה בבעלותי). אשתי אינה חברת קיבוץ. ואין לנו ילדים. אנו עדיין גרים ביחד וחושבים להמשיך להתגורר ביחד עד קבלת הגט. שאלתי היא מבחינת החוק מהם חובותיי כלפיה (מבחינה כספית) היא מבקשת ממני סכום מאוד גבוה שאיני חושב שאוכל לעמוד בו. במידה ולא אעמוד בו היא מאיימת להפעיל נגדי את הסכום בכתובה או סירוב לגט. אשמח לקבל הנחייה כיצד לפעול?
גל
ראשית לא ברור לי איזה סכום דורשת ממך אשתך ואסביר תמיהתי:
אם הסכמתם להתגרש אזי, מרגע הגט אין לך עוד חיוב כלפיי אשתך.
אם היא עובדת ממילא לא מגיעים לה מזונות כי היא עובדת....
אז מה היא דורשת?
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה מיכל על תשובתך המהירה
אשתי מבקשת להתמקח על סכום שהוא בין 30 ל50 אלף שקל. היא עובדת במשרה חלקית(בריאותה מאפשרת לה לעבוד במשרה מלאה). על חלוקת המטלטלין הסכמנו. טרם גיבשנו הסכם גירושין ולא היינו ברבנות ושנינו רוצים להתגרש.
בסדר
אבל איזה עילה מתוכה היא רוצה 30-50 אלף, מזונות אישה?
סתם כי בא לה?
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
היא טוענת ומתכוונת שהסכום הוא בעבור מזונות אישה הכולל שכר דירה, ושלל הוצאות של 'פתיחת חיים חדשים'. כל מה שאני רוצה לדעת זה מה מגיע לה מבחינת החוק ולפעול על פיו, איני מבין לגמרי את המשמעות של מזונות אישה הרי אם היא ממשיכה לגור איתי בטרם קבלת הגט אני ממילא ממשיך להיות מחויב לדאוג לה. האם אני מחויב לשאת בחלק מהוצאותיה אם עזבה את הבית בטרם קבלת הגט? אני ממש מבולבל... וכמובן תודה רבה לך...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר