שלום,
אני פונה פעם שניה מכיוון שלא קבלתי תשובה, אשמח באם תתיחסו לפניתי
אני גרושה ילדי בני 12 ו-9.5.
רכשתי מהגרוש שלי את דירת המגורים במחצית הסכום, בהחלטה משותפת החלטנו לעשות היוון על המדור שהוא היה צריך לשלם לי עבור הילדים עד גיל 18 ולקזז את הסכום מרכישת הדירה (כלומר הגרוש שלי קבל את מחצית הסכום בקיזוז המדור).
עלי לציין שאני מקבלת מזונות עבור כל ילד בך 1,150 ש"ח לחודש וזאת בהסכמה מפני בזמן הייתנו נשואים הוא קיבל פיצויים עבור נזקי גוף שלו הוא טען שהכספים שהוא קיבל בזמן הייותנו נשואים מגיעים לי עד היום שהתגרשנו, אבל הוא הסכים " למען הילדים "לתת לי מחצית מהדירה בתנאי שהמזונות יהיו בסכום מינימום.
היום אני חיה עם בן זוג - ולכן רוצה הגרוש שלי לקבל חזרה חלק מדמי המדור ששילם מראש על פי טענתו כרגע יש מי שעוזר לי בהוצאות הבית ולכן הוא מבקש להפחית לי סך 1,100 ש"ח בחודש מסך 2,300 ש"ח שאני מקבלת.
שאלתי היא האם טענתו נכונה וביהמ"ש יכול להפחית לי את דמי המזונות או לחילופין לבקש ממני להחזיר לו כסף?
תודה מראש
הגרוש משלם לך הוצאות מדור עבור ילדייך ולא עבורך , בן הזוג הנוכחי שלך לא אמור לממן את דמי המדור של ילדייך אלא הגרוש .
יחד עם זאת מקובל כאשר יש בן זוג להפחית את דמי המדור בשל היות אדם נוסף מתגורר בבית .
יש לעשות תחשיב מדויק לגבי חלקו של בן הזוג במדור אך אין כל עילה להפחתת מזונות ב-50% וזה לא יעבור את סף בית המשפט .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על התשובה,
שאלתי הנוספת איך עושים תחשיב של חלקו של בן הזוג במדור?
ובאם אני משלמת משכנתא יש לכך חלק בתחשיב?
ומהו הסכום המירבי שאפשר לקזז לי מדמי המזונות,?
את לא אמורה מרצונך לקזז לעצמך אלא להציע להפחית בפשרה עם הגרוש לאור היות בן זוגך מתגורר עימך .
אין קשר לתשלום המשכנתא ולא אמורים לקזז לך מדמי המזונות אלא מהחלק הקשור למדור שם יש להפחית כ-25% אך שוב רק בפשרה או דרך בית המשפט .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המון תודה על התשובה,
שאלתי האחרונה אם עשינו היוון על המדור והפחתנו את הסכום מרכישת הדירה (כלומר הגרוש שלי קבל את מחצית ערך הדירה בקיזוז ההיוון) לכן היום מה שנותר הוא רק תשלום המזונות בסך של 2,300 ש"ח .
האם במקרה כזה ביהמ"ש יכול לפסוק לי קיזוז מהמזונות או החזר של סכום חד פעמי.?
מכיוון שכבר הצעתי לו פשרה שאקזז לו סך של 300 ש"ח הוא לא הסכים ופנה לעו"ד
בטענה שמגיע לו חזרה 50% מדמי המדור.
מה גם שבסה"כ אני ובן-זוגי מתגוררים יחד כחודש וחצי וכבר במזונות של החודש הוא החליט לקזז לי על דעת עצמו חלק מסכום המזונות.
האם עלי לקחת עו"ד לשם כך?
ושוב תודה רבה על המענה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר