שלום
אנו בתהליכי גירושין (אחרי 15 שנה) כאשר אנו נעזרים במגשר שאינו עו"ד. יש לנו 2 ילדים (11-13). יש ברשותינו בית פרטי (מתגוררים בו יחד) מחולק ל-2 יחידות כאשר חמתי גרה ביחידה הקטנה. (גודל הבית 200 מ' **50 מ' חמתי **150 מ' אנחנו).
בעלי דורש לחלק את הבית 1/3 לכל אחד. (חמתי-הוא ואני) הוא טוען שהוריו הביאו את רוב הכסף לקניית הבית . מבחינה מצפונית אני מסכימה שיש לתת חלק מהדירה לחמתי אולם לא בחלוקה שבעלי דורש. (אני הצעתי חלוקה לפי מטר של הבית- סה"כ הבית 200 מ' -חמתי תקבל חלק יחסי של רבע והשאר חצי וחצי בעלי ואני)
סוכם שאני אהיה המשמורנית הראשית על הילדים כאשר יהיה הסדרי ראיה לאבא של פעמים בשבוע -פעם עם לינה ופעם בלי לינה וכן סופ"ש אצלי וסופש אצלו. המגשר טוען כי צריך לקזז לי מדמי המדור את הזמן שהילדים יהיו אצלו. האם נכון הדבר?? וכמה אחוז הוא צריך לקזז לי מהסכום אם בכלל?
לבטחון ילדי ושלי אני רוצה לקנות בית קטן אשר מצריך אותי לקחת משכנתא בסך של 200,000 ש"ח. מה החוקיות כאן...???? נ.ב. הוא ואמא שלו נשארים בבית שלנו...האם נעשה כאן צדק בכל הסוגיה הזו???? אני ממש במצוקה
סופי
אני ממש סבורה שאת צריכה ללכת לעו"ד ולברר בדיוק מהן זכויותיך ומה מגיע לך.
אני חשה שמנהלים מולך קרב רגשי שכלל אינו קשור לעולם המשפט או שיש לו קשר קלוש בלבד.
את צריכה לשם בראש ובראשונה את טובת ילדיך מעל הכול ולדאוג למקסימום זכויות עבורם.
כמו גם , עניין הקיזוז מהמזונות בזמן שהילדים שוהים עמו הנו מצוץ מהאצבע בלשון המעטה.
גשי לעו"ד שיעיין בטיוטת ההסכם אם קיימת טיוטה כזו ויכוון אותך.
לא פלא שאת במצוקה
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר