בעלי ואני היינו ביחד שלוש שנים לפני הנישואים המון אהבה רצון כבוד וזוגיות טובה. , התחתנו לפני שנה וחצי ללא ילדים . בשנה הזו חלו שינויים . אני גם עובדת משרה מלאה וכן גם הוא . החלו המון שינויים כרצון שלו להיות קובע יחיד לא שותף במטלות הבית וכן מעט נוקשות ואגרסיביות מילולית . ואז החלו שינויים גם בפן הזוגי רומנטי חברתי והאינטימי . נשארתי כי קיוותי לטוב והייתה אהבה וימים טובים . וחשבתי שזה יחלוף וניסיתי "לטפל בו" לעזור לו להבין אותו. לקראת הסוף הוא לא רצה לצאת ולהיות בחברתי בעיקר בחצי שנה האחרונה ארועים מפגשים חברתיים עבודה וכו' לא רצה לפתוח חשבון משותף וכן כל רצון זוגי משותף רציני! (לנישואים) המון אי זוגיות מאז החתונה התנהלות כמו חברים והוא לא רצה מחויבות רצינית של נישואים. לאחר הנישואים פתאום החלו המון ריבים (עדין הייתה אהבה ודאגה) אך ניבולי פה מצידו ריבים אי הסכמות עד לרצון להשפיל אותי לגלוג זלזול ודחייה דברים מאוד קיצוניים. . הוא היה מקלל אותי ומשפיל אותי בחודש וחצי לפני שעזב בצורה מאוד קיצונית והתייחס אלי בצורה יותר מוקצנת מהרגיל. (בדיעבד התברר לי כי כבר רצה להתגרש וניסה שאעזוב את הבית ואגיש תביעה לגירושים). לאותו יום הריב הבאתי מגשר כי הרגשתי שרצה כבר לעזוב ולא יכולתי להשאר תחת קללות וכו' המגשר לא צלח .. .ולבסוף הוא החליט שהוא עוזב את הדירה שלנו השכורה. ומאז שלושה חודשים לא משלם חוב שכירות ולא חשבונות מים וחשמל . הוא לא מוכן לגשר על כלום וכן גם אני . לא אסרתי עליו מלחזור וגם לא להפך . הוא הגיש תביעה לגירושים רק לפני כשבועיים כי הבין שאני לא אגיש נגדו תביעה וישלם מזונות אישה. (הן באמת מהאהבה והאופטימיות שלי כלפי הקשר העצב הפגיעה) למרות ניסיונותיו הרבים מזה כמה חודשים לגרום לי לכך שאגיש תביעה אם שהיינו ביחד ואם לאחר שעזב בכל מיני דרכים. (כגון לקח חפצים מהדירה ממירים מחשב - "רכוש משותף") הלכתי לעו"ד שמסר לי כי אני יכולה לבקש מזונות אישה ואין עלי לשאת הוצאות אלו לבדי .ואסר עלי לעזוב את הדירה היות והפרוד שלי אמר כי אני לא אוכל להחזיק את הדירה וביקש שאני אעזוב ובאמת רציתי לעשות כך עד שהעו"ד הנחה אותי אחרת. - להשאר בדירה ולא לחשוש וסיפר לי את החוקיות של כל עניין הגירושים. . אני רוצה לגבות את הכתובה . האם אני יכולה לעשות כך ? לאור המקרה ? האם שנה וחצי משנה את חוזה הכתובה ? ? מה הסיכון לדרישה? , סיכוי ? בכל נושא הכתובה ? , ובהתאם לזוגיות שלנו ? אשמח לקבל פרטים בבקשה . בנוסף האם יש לי אפשרות לקחת עו"ד מטעם המדינה שייצג אותי אותי בעניין הכתובה וכן ואותו יום הדיון? מה מתנהל לאותו יום הדיון? אשמח לקבל אינפורמציה או קישור? . על כן האם בבקשה יש עו"ד שיוכל לייצג אותי מטעם מדינה ? ? ולמי עלי לפנות ? והאם אני יכולה להגיש מזונות אישה ביום הדיון ? הדיון הוא עוד חודש וחצי ובעלי לא בדירה 3 חודשים . נא תשובתכם זקוקה לעזרה . (האם יש לך ייעוץ אחר/שונה מהעו"ד לאור המקרה?)
יעל יקרה,
תסמכי על העו"ד שלך, אני בטוחה שהוא עושה עבודתו נאמנה.
לעניין הכתובה - אני מקווה שאת מסכימה איתי, שלא ניתן לספר לך על תורת הכתובה על רגל אחת. ותצטרכי יעוץ פרטני יותר בעניינך.
אם תעמדי בקרטריונים של הסיוע המשפטי, סביר להניח (אם כי אני לא בקיאה בקרטריונים) שיעמידו לך עו"ד על חשבון המדינה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר