אז ככה:
בעלי פתח תיק ברבנות ותבע גירושין בסיבה כי נמאס לו ממני ואני מאסתי עליו.הוא כרך שם את המזונות ילדים,אישה הסדרי ראיה וגירושין.קבעו לנו דיון עוד 3 וחצי חודשים. בהתאם לכך אני החלטתי שאני חייבת לבקש מזונות זמניים .והבנתי כי אם הוא הראשון שפתח ברבנות אז שמה ידונו בהכול ושמה אני ביקשתי לקיים דיון במזונות זמניים. לדברי משפטנית שהתייעצתי איתה היא אמרה כי עשיתי טעות חמורה וכי יכולתי לפתוח תביעת מזונות זמניים בבית דין לענייני משפחה למרות שהוא פתח קודם ברבני . האם זה נכון? ועוד היא אמרה כי אם הוא משלם לי שכירות של 2700 שח' על 2 ילדים לא יוסיפו לי כלום ברבנות גם אם החוק אומר ככה .אם עשיתי טעות האם ניתן לבטל את התביעת מזונות שאני ביקשתי ברבני ?
האם זה נכון שאם בעלי משלם 2700 שח' על 2 ילדים לא יוסיפו לי ?ממה מורכב מזונות ילדים זמניים? הבעל עובד מדינה שמרוויח נטו 7000 שח' ועוד עובד בשחור 4000 שח' (שזה קצת קשה לי להוכיח)ואילו אני עצמאית שמרוויחה נטו 6000 שח' . אני כרגע מגדלת לבד את הילדים מזה 3 חודשים מאז שעזב את הבית .
אשמח לתשובה או כל עזרה .
כי הילדים הינם בני :3 וחצי וחצי שנה.
לירון,
אין לבעל כל אפשרות להכריח אותך ובטח את הילדים לדון בשאלת מזונות הילדים בבית הדין הרבני. גם אם הבעל הקדים בתביעתו לבית הדין הרבני, את או הילדים אינכם מנועים מלהגיש את תביעתכם למזונות ילדים בבית המשפט לענייני משפחה. מזונות ילדים יכולים להיות נדונים בבית הדין הרבני אך ורק בהסכמת כל הצדדים. גם אם הסכמת לדון בנושא מזונות הילדים בבית הדין הרבני אבל הילדים לא היו צד לדיון, הם יוכלו להגיש תביעה חדשה בבית המשפט לענייני משפחה, ולא יהיו מחויבים להתדיין בבית הדין הרבני.
ומשכך, סיגרי את התיק בבית הדין והגישי תביעה חדשה לביתמשפט למשפחה.
בהצלחה,
יואב תם, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
לירון,
אכן צדקה המשפטנית שאמרה לך ללכת לבית המשפט לענייני משפחה!!
את עדין יכולה להגיש בקשה לסגירת תיק המזונות שפתחת ולפתוח חדש בבית המשפט.
הייתי מייעצת לך בגלל הטעות שכבר עשית, ללכת לקבלת ייעוץ מקצועי מעו"ד העוסק בתחום שיענה על כל שאלותיך וייתן לך הדרכה נכונה.
למעלה מכך, אני סבורה שאינך צריכה להגיע לדיון ללא ייצוג.
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר