האם ברגע שהילד מגיע לגיל שש פוסקת חזקת הגיל הרך? מה זה אומר? שבגיל שש וחצי האבא כן יכול להפוך למשמורן בקלות? למה הרבה אבות מאיימים על האמהות בנושא משמורת? זה עובד?
לשואלת שלום,
ראשית אכן חזקת הגיל הרך קיימת עד לגיל 6, אך הגישה הרווחת בבית המשפט היא גם לאחר גיל זה המשמורת בידי האם.
למרות שכיום, יש גישה חדשה של משמורת משותפת כל מקרה נבדק לגופו.
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
סעיף 25 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962, קובע "לא באו ההורים לידי הסכם כאמור בסעיף 24, או שבאו לידי הסכם אך ההסכם לא בוצע, רשאי בית המשפט לקבוע את העניינים האמורים בסעיף 24 כפי שייראה לו לטובת הקטין, ובלבד שילדים עד גיל 6 יהיו אצל אמם אם אין סיבות מיוחדות להורות אחרת.".
סעיף 25 הידוע גם בשם "חזקת הגיל הרך" קובע כי באין הסכמה בין הורים החיים בנפרד יופעלו שני כללים:
1. משמורת הקטין וזכויות ההורה שלא יחזיק בקטין יקבעו לפי טובת הקטין בלבד.
2. גם אם טובת הקטין מצביעה על שטובתו להיות עם אביו ההחזקה בפועל של קטינים עד גיל 6, תהא ביד אמם.
לפיכך, בתנאים מיוחדים, לביהמ"ש היכולת לקבוע כי משמורת קטינים עד גיל 6 תהא בידי האב. בפועל המקרים בהם פוסק כך ביהמ"ש הם נדירים ביותר. בין השנים 2000-2008 פורסם מקרה בודד שבו כבוד השופט יעקב כהן קבע כי המשמורת לאב חרף חזקת הגיל הרך משום שהאם הייתה אובסיסיבית לגבי עבודתה.
באפריל 2008 פרסמה וועדת מומחים הידועה בשם וועדת שניט (הוועדה לבחינת ההיבטים המשפטיים של האחריות ההורית בגירושין) את מסקנות הביניים שלה והמליצה על ביטול חזקת הגיל הרך.
בברכה,
יואב תם, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר