שאלה הפוכה לשאלה פשוטה:אם אישה הגישה תביעת מזונות זה מרגע הגשת תביעה.גם אם ילד בן 10.איפה הייתה קודם?מצב הפוך:הילד אבר לאב.הוא הגיש תביעה לביטול מזונות אחרי כמה שנים ודורש לבטל מרגע שהבן עבר אליו.כלומר,אין ויכוח שעבר.ברור שהוא לא שילם בפועל,החוב הוא רק בהוצל"פ.בדיון ראשון לא הסכימו לטל כי הבנתי שאין תקדים.כלומר,כמו עם אישה שלא הגישה בזמן...יבטלו לך מרגע הגשת תביעה,תקפוץ.יש מצב שכן יבטלו רטרו'?שיהיה תקדים חדש?כלומר,הגיון בריא...זה כמו שאישה תקבל מרגע שילדה את הילד...יש תשובה חד משמעית?תלוי בשופט?בנסיבות?
סמדר
פשוט מאוד: האב צריך להגיש תביעה כספית בגין תשלום העבר כנגד האישה.
למשל, אם שילם במשך שנתיים אז להגיש תביעה כספית על השנתיים ששילם בהן הילד היה אצלו.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
הוא לא שילם שום דבר.הוא רוצה שיבטלו את זכאות שלי למזונות רטרואקטיבית מרגע שהילד עבר אליו.כלומר,החוב רק בתיק הוצל"פ.הוא ביקש לבטל 4 שנים אחורה והשופטת לא הסכימה אלא קבעה דיון הוכחות.אני שוקלת לא לשלוח תצהיר כדי לא לתת לצד השני לראות את חשבונותיי.האם אז הוא יקבל כל מה שביקש רטרו' למרות שלא הסכימו בדיון הראשון?
אני גם לא רוצה כלום,אבל יש חוב העבר יותר רחוקשרציתי להעלות אם כן הייתי הולכת על דיון הוכחות.
סמדר
ספק אם ביהמ"ש יחליט אחורה אם הוא לא הגיש תביעה .מאו דתלוי בשופט/ת....
מה עוד שלא תמיד מבטלים הכול לעיתים משאירים דמי אירוח לאימא,הילד לא מגיע לבקר אותך?! מה יש נתק מוחלט ביניכם?
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
בכל מקרה ביקשתי פס"ד וויתרתי על הכל כדי שלא תהיה מחר תביעה חדשה.אבל ביקשתי מל"ל(ביטוח לאומי) שייחשב כדמי אירוח.נראה מה יהיה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר