שלום רב,
במסגרת איזון משאבים ביני לבין גרושתי, נקב בית המשפט בסכום מדויק שעליי להעביר לגרושתי מתוך כספי הפנסיה שלי בשנת 2035 (מועד שחרור כספי הפנסיה שלי). עוד הוסיף בית המשפט כי במידה ויתאפשר לי לקבל לידיי את כספי הפנסיה לפני שנת 2035, מבלי שאחויב בתשלום מס בגין פדיון מוקדם ו/או כל קנס מסוג שהוא, אצטרך להעביר את הסכום הנקוב בתאריך הזה.
שאלתי היא פשוטה: משכתי לפני שבוע את כספי הפנסיה שלי, להם הייתי זקוק בדחיפות, ועל כך שילמתי מס בגין פדיון מוקדם של 35%. האם עליי להעביר לגרושתי את הסכום הנקוב שפסק בית המשפט כבר כעת?? או שמא אני יכול להמתין עד שנת 2035 ורק אז לתת לה את חלקה בפנסיה שהרי שילמתי מס פדיון מוקדם??
גרושתי, אגב, טוענת שביצעתי "הברחה" ואם לא אעביר לה מיד את כספי הפנסיה ששיחררתי אז היא תפתח לי תיק בהוצל"פ.
מי צודק? מה הדין?
לפי תיאורך יש חסך במצב הקיים כיום ואין מענה בפסק דינך לסוגיה ספציפית זו.
לטעמי,לו גרושתך תפנה לביהמ"ש יחויבו אותך להעביר לידיה את הסכום בניכוי 35% מהסכום שלקחת .כלומר, אותו יחס של קיזוז.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
רב תודות על תשובתך!
האם תשובתך זו הייתה משתנה אילו לא היה מדובר בכספי פנסיה אלא בפוליסה אחרת שאני משחרר עם מס של 35% (ואשר כמובן נכללת באיזון משאבים)?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר