שלום.
פניתי לבית הדין הרבני לאכיפת ההסכם במעמד קבלת הגירושין שיש להטיל צו המורה שהחובות יחולקו ביני ובין הגרוש.
נקבע לי דיון לסוף החודש, שאלתי היא מה עליי לבקש מבית הדין בכדי שזה יהיה קביל כאשר יפנו אליי מהרשויות לדרישת התשלום ושלא יפנו רק אליי אלא לגרוש?
אודה לתשובתכם בהקדם תודה.
מלי
אם הבנתי א שאלתך - את צריכה לבקש פסק דין הצהרתי שמחצית מהחובות החלים עליך חלים למעשה על גרושך.
וכן אם תהא דרישה כלפיך ותדרשי לשלם את מלוא החוב אזי, תוכלי להשתפות ממנו על חובו.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מיכל ערב טוב.
ראשית תודה לך על תגובתך המהירה.
שנית לא הבנתי את תשובתך כל כך בנוגע לזה שאם תהיה דרישה אז מה אוכל לעשות?
כי נכון להיום אנו גרושים כבר 4 שנים ומכוון שיש לי חשבון בנק עיקלו את החשבון כבר פעמיים בגלל החובות שרובצים על הבית ואז זה נופל עליי והוא לא פונים אליו כי אין לו עו"ש.
מה גם החובות הם ע"ש שנינו כך שאין אני מבינה מדוע לא פונים אליו.
גם מזכירת העו"ד אומרת שהם לא יפנו אליו כי אני הסדרתי את החוב. אך אני מעוניינת לשלם את חלקי ולא במלואו.
חשוב לי שתהיה אכיפה לפסק דין ההצהרתי ושהוא יהיה קביל ויעזור לי!!!
תודה
מלי
עניין האכיפה הוא בהוצל"פ ויכול להגיע עד פקודות מאסר לגרושך.
אבל קודם ההגעה להוצל"פ צריך להיות פסק דין שמחייב אותו להשיב לך....
אני מודה שאני לא מצליחה לרדת לשורש העניין של שאלתך.
אם זה חוב משותף כלפי בנק ,ךמשל, הבנק רודף אחרי שניכם ולא מעניין אותו אם את שילמת חצי או לא - הבנק רוצה את כל החוב ממך או ממנו ,מי שיוותר סולוונטי אחריו ירוץ הבנק.לכן, את צריכה פסק דין שיקבע שכל מה ששילמת עבו רהגרוש עליו להשיב לך ואז את תצטרכי לרדוף אחריו בהוצל"פ.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר