שלום רב,
אני אם חד-הורית ולי ילדה אחת בקרוב בת 16, אביה מתגורר מזה כמה שנים בחו"ל. לצערי בתי תלמידה חלשה מאוד ולפני כשבוע החלטתי להוציאה ממסגרת הלימודים כיוון שלא השקיעה כל מאמץ בלימודים על אף המאמצים הכבירים שלי ליתן לה כל הכלים האפשריים הן נפשיים, חומריים ועשיתי ככל שביכולתי להביאה להצלחות אך לצערי הרב לא הניבו פירות. השאלה שלי האם מבחינה חוקית (חוק חינוך חובה) אני רשאית להוציאה מביה"ס שכן בכוונתי לשלוח אותה לאביה בחו"ל לתקופת צינון כך היא תתרחק מהחברה שהשפיעה עליה.
שאלה נוספת בבקשה: באם חד-הורית אני מקבלת הנחה בארנונה של 20% וקיצבת ילדים האם אני צריכה להודיע לרשויות שהילדה נוסעת לאביה למרות שאיני יודעת בוודאות לכמה זמן פשוט החלטנו להרחיקה מהחברה וליתן לה האפשרות לעצב את עצמה במדינה מתורבת יותר. אודה לתגובתם המהירה.
ע"פ חוק לימוד חובה חינם שאושר ע"י הכנסת בסוף 2007 קיימת חובה ל-12 שנות לימוד ( קודם לכן ,החובה היתה עד כיתה י' ) , לכן את מחויבת לציית לחוק .
במקרה שלך את אמורה למצוא לה מסגרת חינוכית חלופית המתאימה לה .
אני ממליץ לך לאור המצב למצות את ההליכים המקצועיים העומדים לרשותך ( רווחה ,יועצת חינוכית ,מח' החינוך בעירך וכו' ) על מנת שיסייעו לך למצוא חלופה מתאימה .
לגבי שאלתך השניה כל עוד הילדה לא נסעה לתקופה ארוכה וטרם הסדרת את נושא החינוך אין צורך לידע כבר בשלב התחלתי ...
בהצלחה
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר