הי
לפני מספר שנים עבר אבי אירוע מוחי אשר הותיר אותו בין היתר לא מאוזן רגשית - אין לנו חוות דעת שאומרת כך אבל בני המשפחה המכירים אותו יודעים שאינו חושב בצורה רציונאלית - במיוחד בנושאים כלכלים.
נצא מנקודת הנחה שבפני החוק הוא אחראי ב100% לרצונותיו ולמעשיו.
כיוון שנתקלנו במקרים שונים בהם נתן אבי את מספר כרטיס האשראי שלו ל"רבנים" ששכנעו אותו לתרום לישיבות
גילינו שהזמין רכב במליון שח (אין ולא היו להורי מעולם סכומים כאלה..) ובקושי רב הצלחנו לבטל את ההזמנה
החלטנו שלא לחדש לו את כרטיס הויזה ולמנוע ממנו גישה לחשבונות הבנק המשותפים שלו ושל אימי עד כמה שניתן
עמ להמנע ממצב בו הוא מתחייב או גורם לבעיה כלכלית - העברנו סכום כסף של כמליון שח שאבי קיבל מהביטוח בעקבות התאונה לחשבון על שמי , כמובן באישור ובידיעה של אימי.
הכסף לא הועבר מחשבון לחשבון אלא הצק מהביטוח הופקד ישירות לחשבון על שמי (כך שאם הוא יתחייב בשם הורי - לא יוכלו לגעת בכסף הזה שאמור לשמש בעתיד את הורי, השארנו סכום מסויים בחשבון המשותף שלהם שממנו אימי מנהלת את כלכלת הבית) כשהכסף הזה יגמר - נעביר מהכסף שאצלי.
לפני כחודשיים נישאתי ויש לי ולבעלי חשבון משותף
כך שבבנק מתנהל חשבון משותף שלי ושל בעלי שנפתח ואליו הפקדנו את המתנות מהחתונה
וקיים חשבון נוסף על שמי ועל שמה של אחותי שבו נמצא הכסף של הורי סגור בפקמ. אין תנועות בחשבון - הכסף שוכב שם סגור בפקמ.
האם במקרה של גירושים חס וחלילה יכול להחשב הכסף כרכוש משותף?
ניתן לראות שכל סכום שיש שם הגיע חלקו מחשבונם המשותף של הורי או קופות גמל קטנה שנפדתה של אימי(חלק קטן) והחלק הגדול יותר הגיע מצק של כספי ביטוח
כאמור-מדובר בכסף של הורי המבוגרים ואני לא מעוניינת שיהיה ולו שמץ של סכנה לגבי הכסף הזה.
תודה רבה
אביבית
אביבית יקרה,
במקרה של גירושין ח"ח, בעלך יוכל לטעון על חצי מהכספים הקיימים שם (החשבון הוא גם על שם אחותך). לכן אני מאוד מאוד ממליצה לך, למען הסר ספק, לערוך הסכם יחסי ממון מפורט, בו יפורטו כל התנאים לגבי הכספים הללו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר