שלום רב.
אנחנו לפני חתימה על הסכם הורות משותפת ובהליך גישור מפרך. אני כבר בהריון מתקדם. קבענו את תחילת המשמורת המשותפת בגיל חמש.
נאמר לנו שגם כשיש משמורת משותפת יש בכל זאת חובת מזונות על האב. מצד שני האב טוען שאם הכל יתחלק ממילא חצי חצי וגם לו יהיו הוצאות על הילד אז צריך לבטל את המזונות כשעוברים למשמורת משותפת, או לפחות להפחיתם למינימום הקבוע בחוק (ובנוסף: חלוקה של חצי חצי בהוצאות על חינוך ובריאות).
שאלתי היא: א. האם אכן חלה וקבועה בחוק חובת מזונות על האב גם במשמורת משותפת? ואם כן, מה המזונות הללו במשמורת משותפת כן אמורים לכלול?
ב. האם גובה המזונות במשמורת משותפת אמור להיות מבוסס השכר של האבא וההוצאות השוטפות על ילד, או שהוא אמור להיות במקרה זה מינימלי ביותר, כמו המינימום הקבוע בחוק?
אישית, אני חשה שלקבוע סכום מזונות מינימלי (1500 שקל) ובהנחה שמוסכם שאני זו שאמורה לדאוג ולארגן קניית דברים בסיסיים לילד (ביגוד הנעלה צעצועי חשיבה אופניים חופשי חודשי וכיוב) יביא אותי לפשיטת רגל ואינו סכום ריאלי כשמביאים בחשבון את ההוצאות הריאליות על ילד.
המון תודה
עינב, תשובתך תלויה בפרטמרים נוספים, שקצרה היריעה מלהרחיב עליהם כאן. אולם, לא הוציאך בלא כלום. מזונו מינימלאיים שאינם טעונים הוכחה הינם בסך של 1300 ש"ח לחודש. במשמורת משותפת, נהוג להפחית ממזונות האב 25%.
מזונות האב הם פונקציה של משכורת, ומקורות נוספים. יחד עם זאת מזונות האב, לילד רך בשנים, מזונות האב הם חובה אבסולוטית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר