שלום.
אנחנו אישה וגבר שמביאים ילד לעולם באמצעות הפרייה. אני בהריון. כרגע עדיין אין לנו הסכם עקב מחלוקות שונות, אנו בהליך גישור וייעוץ אצל עו"ד, אך אין הסכם והלידה מתקרבת. הפרטנר כל פעם מפרק את ההסכמות שהיו והזמן עובר... ברור שהסיטואציה כעת היא סיטואציה מלחיצה היות ואני כבר בהריון מתקדם. ואני חסרת אונים
שאלתי - האם עדיף לי לחתום עכשיו על הסכם שאני לא שלמה עליו (הן מבחינת הסדרי ראיה, שפתאום כפו עלי משמורת משותפת מוקדם מההסכמות שהושגו. והן מבחינת גובה מזונות נמוך מדי) או שעדיף לא לחתום כלום ולתבוע אחרי הלידה?
מה החסרונות והיתרונות?
מה הייתם עושים במקומי? :(((
תודה רבה על כל עזרה.
אני תמיד בדיעה, שאין לחתום על הסכם שאת לא שלמה איתו ואיתו תצטרכי לחיות עד גיל הבגרות של הילד.
אם גם הליך הגישור לא יצליח, נדמה לי שאין מנוס אלא מלפנות לערכאות משפטיות. יחד עם זאת, ומבלי לחוות דיעה לגבי ההליך הספציפי הזה, אם מערכת היחסים בינכם מסתכמת רק בהבאת ילד לעולם, הרי שנהוג שהמשמורת תהיה משמורת משותפת. דמי מזונות בסך של 1300 ש"ח, הינם מזונות שאינם טעונים הוכחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
נטע היקרה
מיהו עורך הדין שמכין לכם הסכם ועוד מבקש לאשרו טרם לידת התינוק.
לידיעתך,בית המשפט לא יאשר הסכם טרם הגיע הילד לעולם.
ויש היגיון בכך, הרי נניח שהילד יוולד,חלילה, עם צרכים מיוחדים הרי כל ההסכם אינו ערוך לכך....ועוד
אין טעם להתאמץ לערוך הסכם שגם כך לא יאושר אלא לאחר לידת הילד.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ברור שההסכם יוגש לאישור רק לאחר הולדת התינוק, אולם אנו מנסים להגיע להסכמות כעת, להסכם הורות משותפת כדי שכשהילד יוולד כבר יהיה לשנינו הסכם שחתום בין הצדדים שיהיה אפשר לאשר אותו. הרי קשה לעשות את כל המשא ומתן והגישור האינסופי הזה כשכבר יש תינוק צורח בבית...
הוא אשר אמרתי נטע, במידה ופגישות הגישור לא יועילו, עליך לפנות לבית המשפט לאחר לידת התינוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר