שלום, אני והאבא לא בני זוג אלא פרטנרים שהחליטו להיות הורים במשותף: האם במידה וחתמנו הסכם הורות משותפת לפני הלידה, שאושר בבית משפט לאחר הלידה, אולם נחתם תחת לחץ כשהאם כבר הייתה בהריון, האם כעבור שנה במידה והאמא מגישה תביעה להגדלת מזונות בטענה שסכום המזונות לא ריאלי ואינו מספיק (מה גם שנקבע תחת לחץ כאמור כשהייתי כבר בחודש מתקדם) האם בית המשפט יתחשב בבקשה להגדלת מזונות וידון בה?
האם הנימוק של העובדה שההסכם נחתן תחת לחץ יעזור להגדלת מזונות?? (היו הסכמות מסוימות בע"פ ובחודש השביעי האב חזר בו מהן, חודשיים לפני הלידה). או שבית משפט יכול להגיד,אבל עובדה שחתמת על ההסכם, וצריך עילה גדולה יותר (שינוי נסיבות וכו) בשביל לפתוח הסכם מחדש?
תודה רבה
נדמה לי שאת מבקשת ביטולו של הסכם שנעשה תחת לחץ ו/או כפיה וכו'. טענתך טעונה הוכחה במיוחד שבית המשפט הקריא בפניכם את ההסכם, ושאל אתכם אם אתם חתמם עליו בהסכמה חופשית.
באשר להגדלת מזונות, אכן צריך שינוי נסיבות מהותי, על מנת שבית המשפט יאפשר פתיחת ההסכם מחדש, במיוחד שפרק הזמן שחלף מאז אושר בבית המשפט הוא לא ארוך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
גלית
הילד כלל אינו מחוייב להסכם.
לכן,אין לך צורך להיכנס לנטל של הוכחת הגדלת מזונות.
ניתן להגיש תביעה עצמאית עבור הילד.
זה פשוט יותר ממה שזה נשמע
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מה ההבדל בין להגיש תביעה עצמאית עבור הילד לבין תביעה להגדלת מזונות ופתיחת הסכם? למשל אם בהסכם כתוב שהאבא ישלם 1500 שקל ובפועל מתברר שזה לא סכום ריאלי, מה גם שההסכם נחתם תחת לחץ של חודש מתקדם (כשהאבא "פתח" פתאום את כל ההסכמות שכבר הושגו קודם לכן) אז ההליך יותר פשוט ממה שזה נראה?
רוב תודות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר