בעלי ואני החלטנו להיפרד. גם הוא וגם אני, למרות הקושי, מוכנים לעשות את הדברים בצורה ידידותית ככל האפשר ולגשת ביחד לעורך דין שינסח הסכם גירושין שמקובל על שנינו. ובכל זאת, יש לי חשש. קודם כל, אנו גרים בדירה ששייכת להוריי, ולכן אני מוטרדת מכך שהוא יכול בדרך כלשהי לתבוע עליה סוג של בעלות מכיוון שחי בה הרבה שנים.
בנוסף, אני השקעתי סכום גבוה מאוד בעסק משותף אותו בכוונתי להשאיר לבעלי, סכום שעדיין לא שולם לי בחזרה במלואו, האם אפשר להבטיח החזרתו?
דבר אחד אחרון, בבעלותי קופת גמל שפתחו עבורי הוריי כשנולדתי, ועברה על שמי כשמלאו לי 18. האם הוא יכול לדרוש מהכספים שבקופת הגמל?
ראשית , מומלץ מאוד לנסות להגיע להבנות והסכם גירושין המקובל על שני הצדדים
יחד עם זאת אתם חייבים להסכים על כל הנושאים הכרוכים לרבות , רכוש , מזונות , הסדרי ראיה וכו׳ .
רצוי שתקבעי פגישה עם עורך דין הבקיא בדיני משפחה וכבר בפגישות הראשונות תוכלי לבחון האם אתם הולכים לגישור או שכל צד יאלץ לשכור שרותי עורך דין .
לשאלתך בנושא קופת הגמל האיזון הינו ממועד הנישואין בלבד כלומר כל הרכוש של מי מהצדדים טרם הנישואים לרבות מתנות אישיות וירושה שייך אך ורק לאותו צד .
בהצלחה
עורך דין מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר