שלום,
אני אחרי הסכם גרושין בהם הוסכם כי הדירה תחולק חצי בחצי +כולל חלוקה בתחשיבי פיצויים/ביטוח מנהלים של שני הצדדים.
שנינו שכירים, אני את חלק מהפיצויים פדיתי לפני מס' שנים לטובת הבית והוא לא נגע בשלו, לאחר חישוב אקטואר נוצר מצב שגרושי חייב לי 50,000 ש"ח באופציית מזומן.
ניתן אופציה לפרעון מידי ועתידי לעוד 15 שנה.
הדירה צריכה להימכר וביקשתי את הכסף, אך גרושי הודיע לי שאחכה לו עד תום כשהוא יגיע לגיל פרישה....שהוא לא מתכוון לשלם לי את הכסף בעת המכירה.
האם אין חוק שיכול לחייב אותו לשלם באופן מידי, אני חוששת מכיוון שהוא זמן רב מתכננן לעזוב את העבודה וכל הזמן מאיים שלא יקבל פיצויים באם הוא עוזב בקיצור והוא לא ממש ישר.
העו"ד שלי טוען שאין מה לעשות שאין חוק כזה לחייב אותו לשלם היום כשיש לו כסף ממכירת הדירה, קצת הזוי הייתכן?
אני עדיין צריכה להיות קשורה אליו עד לגיל הפרישה? ואז מה? להיות תלוייה בסטטוס שלו/ במצבי הרוח? בעוד תביעות עוד עשור שנים? כל כך לא הגיוני.
עידית ש.
עידית
אכן עורך דינך צודק וזו בחירה של בעלך/גרושך
יחד עם זאת ,ניתן לשלוח "פסיקתא"למקום עבודת הבעל שתירשם אצלם זה כמו עיקול על סכום של 50,000 ש"ח , שיבטיחו את קבלת התשלום ואי משיכת הכסף או הברחתו.....
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר