שלום רב .. אני בתהליך משפטי בעניין קטין..הייתי ידועה בציבור ובזמנו נולד לי בן שךא רשןם בתעודת הלידה של האבא..הבן אינו של הידוע בציבור לשעבר..הילד הוא מגבר אחר...הידוע בציבור הגיש תביעה להסדר ראייה ואני הגשתי תביעת אבהות נגד האבא הביולוגי....בית המשפט ביקש תסקיר פקידי סעד והתסקיר לא המליצו לעשות בדיקת רקמות וטובת הילד להירשם בתעדת זהות של הידוע בציבור לשעבר....שאלתי היא האם בית המשפט יעשה מה שמומלץ בתסקיר פקיד סעד והיועץ המשפטי ??? או שעדיין יש על מה לדבר בקשר לבדיקת ד.נ.א ???
מאחר ואין חשש לממזרות בתיק זה כי הילד לא נולד במסגרת חיי נישואין - אני סבורה שיש לך מה לומר בעניין.
המניעה מדיקה גנטית נובעת מחשש לממזרות של ילד.
במקרה שלך ,לא היית נשואה, ולכן אין חשש כזה.
יחד עם זאת לא רשמת בן כמה הילד ומה היחסים שלו עם הידוע בציבור - יש מונח המכונה "אבהות פסיכולוגית" ואין לי שום רקע ממך בנושא זה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
הילד בן שנה וחצי..אין שום קשר בין הילד לבין הידוע בציבור לשעבר.
אמנם בית המשפט לא מחוייב להמלצותיו של פקידת הסעד, אבל יש לתסקיר משקל בבואו של בית המשפט לפסוק. יש משקל רב לגיל הילד, והאם הילד רואה באב הלא ביולוגי, דמות דומיננטית בחייו. יחד עם זאת, טובת הקטין היא לדעת מהם שורשיו האמיתיים, ולשורשיו, יש השלכות רבות.
חשוב לציין, שבפסיקת בית המשפט, טובת הקטין לנגד עיניו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר