שלום רב,
לפני מספר חודשים ביקש בעלי להתגרש, שכרתי עו"ד והגשתי תביעה על מנת להגן על זכויותיי(יש עלולה להפסיד מהגירושים כיוון שהרוב רשום על שמו). התביעה נועדה מבחינתי רק כדי "להבטיח" אותי בבית משפט לעניני משפחה במידה והמצב יחמיר, לא כדי להגיע באמת למשפט.
במקביל אנחנו נמנעים מלהסלים כדי לא להגיע למלחמה, נפגשים עם פסיכולוגית שחידדה שכדי שהוא לא יתקיף מתוך פחד כדאי שאני אקפיא את התביעה. אנחנו ממשיכים לחיות בינתיים באותו בית, בקשר טוב יחסית ומקיימים שגרה רגילה ללא מתחים יחסית. שיתוף פעולה והידברות חופשית. הילדים עדין לא יודעים.
עו"ד שלי ביקשה מביהמ"ש הקפאה של חודשיים לתביעה ומכיוון שטרם גיבשנו הסכם אצל מגשר, כשהראשונה נגמרה ביקשה הארכה להקפאה וקיבלה כעת אישור לחודש נוסף בלבד +אזהרה שלא נקבל הארכה נוספת(!) + זימון למשפט תוך חודש(!)
אני רוצה להמנע מזה בכל תוקף. אבל מצד שני לא רוצה לבטל את התביעה כל עוד לא גיבשנו וחתמנו על הסכם גרושין אצל מגשר.
יוצא שדוקא ביהמ"ש יגרום פה להסלמת המצב כי כעת בעלי חייב להכין כתב הגנה לדיון, כלומר לשכור עו"ד משלו.
בקיצור - סיוט...
אודה מאוד להצעות איך ניתן להשיג הקפאה נוספת של התביעה או כל רעיון אחר.
תודה רבה !
טלי
ניתן יהיה לבקש הקפאת ההליך, מהסיבה כי בני הזוג נמצאים בטיפול זוגי ו/או מנסים לגבש הסכמות מחוץ לכותלי בית המשפט.
לרוב בית המשפט נעתר לבקשה, ומקפיא הבקשות עד למשך חצי שנה.
בהצלחה
אורנה אלבז גולדנברג, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר