ההורים פרודים מזה כשנה. לזוג ילדה בת 5 וחצי. האם גרה בדירה המשותפת עם הקטינה. האב יצא בהסכמה. ענייני הרכוש ברבני. המשמורת נידונה במשפחה.
טרם נקבעה משמורת. האב נלחם על משותפת. האם מעוניינת להעתיק בסוף שנה"ל הנוכחית את מקום מגוריה (לפני המעבר לכיתה א). להיות קרובה למשפחתה ולמקום עבודתה. האב צפוי להתנגד. המעבר יאפשר לאם להסתדר טוב יותר מבחינה כלכלית. מדובר במרחק מהאב, שאינו עולה על 35 ק"מ.
1. מהו המהלך הנכון - האם על האם להגיש בקשה למעבר לפני הדיון במשמורת?
3. האם בקשה כזו יכולה למנוע משמורת משותפת?
2. מהם סיכוייה של האם לזכות בבקשתה להעתקת מגורים?
תודה מראש!
היי
ראשית מאוד מטריד שעד היום , שנה אחרי לא נקבעה משמורת ולו זמנית.
בתי המשפט לא מתנגדים להעתקת מקום מגורים , במיוחד שמדובר ב - 35 ק"מ, שהם אינם רבים.
יחד עם זאת, ומבין השורות אני מבינה שיש כאן קרב מאוד עמוק ואני קצת מנועה מלתת תשובה טובה ללא הכרת המצב לאשורו.
כמובן , שמרחק של 35 ק"מ יקשו על מתן משמורת משותפת.מאוד משנה מאיזה עיר לאיזו עיר, אם יש פקקים או אין פקקים....
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מיכל, תודה על התייחסותך.
אכן הבנת נכון המאבק חריף. לזוג קטינה אחת. המשמורת הזמנית של האם. שני בני הזוג משכילים וראויים. מדובר במעבר מעיר באזור הקריות לעיר פחות מרכזית באזור הצפון. בכל מקרה אשמח לקבל תשובה ברורות יותר:
1. האם כעת זה הזמן להגיש בקשה כזו בטרם תכפה עליי משותפת??? - ואז ברור לי שהפרוד יערים קשיים ויתנגד בכל תוקף למעבר.
2. מה אם לא יאשרו לי את המעבר? יש סיכויי שהפרוד יקבל משמורת בלעדית?
תודה רבה מראש!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר