שלום,
אשתי ואני נשואים מזה 6 שנים ולפני כשנתיים אשתי קיבלה מאמה שטח קרקע במתנה על מנת שנוכל לבנות יחדיו את ביתנו המשותף.
על הקרקע הזו שילמנו ביחד מסים, אגרות, עמלות ומע"מ בשווי 300,000 ש"ח וכעת אנו עומדים רגע לפני תחילת הבנייה. אולם, אשתי כעת מתנה את תחילת הבנייה בהסכם ממון שיזקוף לזכותה את הבעלות ושוויה של הקרקע.
מנגד, הסכמתי להסכם ממון שיכלול את התנאים הבאים:
1. הסכם הממון יהיה תקף ל-10 שנים.
2. בכל שנה יועברו לזכותי 10% ממחצית שוויה של הקרקע.
3. 100% מקרנות ההשתלמות המופרשות ממשכורתי (שבאמצעותן אנו מתכוונים לשלם את המשכנתא) ייזקפו לזכותי במקרה של גירושין במהלך תקופת ה-10 שנים שלעיל.
4. לאחר התקופה הנ"ל כל צד יבוא על שכרו עפ"י שנקבע בחוק.
האם התנאים שלעיל נשמעים סבירים והוגנים?
האם מבחינה משפטית, ניתן לערוך הסכם שכזה?
תודה,
שלומי
שלומי
איני יכולהל לענות בבטחון אם זה הוגן או לא כי איני יודעת מהי גובה השתכרותך, מה גובה ההפרשות שלך לזכויות הסוציאליות וכו'.
יח דעם זאת, אני ייכולהל לומר בבטחון שכל תשלום שבצעתם על הקרקע דהיינו, מחצית מ - 300,000 ש"חח מגיעים לך וכן כל עלות הבנייה והשבחת הקרקע אף היא מגיע לך במחצית.
לו אני הייתי בנעליך לא הייתי מוכנה להתחיל בבניה מבלי להגן על זכויויך אתה. כלומר, אתה אכן מצוי בבעיה ואתה זה שזקוק להגנה ולא היא.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר