היי, גרושים כבר 7 שנים(לגרוש משפחה חדשה ) בבעלותינו דירה משותפת, שלפי הסכם הגירושין אוכל למכור אותה בכל עת ללא זכות סירוב מצידו. מזה שנה בערך הדירה עומדת ריקה וללא שימוש כי אני מתגוררת עם הילד אצל בן זוגי שעתידים להינשא(כשיפתר המצב הסבוך).
שאלתי היא.האם אפשרי למרות סירובו של הגרוש ממניעי אגו טהור למכור דווקא לי ולבנזוגי את הנכס אלא ל"אחר" כדי שלא אנחנו נהנה מהנכס.האם זה עומד במבחן משפטי כלשהו? הכוונה לזהות הרוכש, עלתה מחשבה שבנזוגי הנוכחי יקח משכנתא על חצי מסכום הדירה וישלם לו את חלקו, כך שנהפוך אנחנו לבעלי הנכס ונוציא את הגרוש מהמשוואה.
שאלה נוספת:כיום הגרוש משלם מזונות וחלק מהמשכנתא בסביבות ה2000 ש'ח, האם אפשרי במידה ויסכים כמובן..לרכוש את חלקו בדירה, בתמורה שלא ישלם מזונות ב8 שנים הקרובות נניח.וזה כנגד חלקו בדירה ?
הרבה תודה.
שוש
ראשית אני חייבת לקרוא את ההסכם בכל הקשור לעניין הדירה.
אבל בעקרון, ומבלי להתחייב שעה שלא קראתי את ההסכם, בן זוגך בכלל אינו יכול למנוע ממך לרכוש את חלקו במיוחד שאת מצניית שאין לו זכות סירוב.
לגבי עניין החלפת תשלום המזונות בחלקו בדירה - בניסוח משפטי נכון ,זה אפשרי.
חג שמח
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר