1.האם זוג שהיה נשוי 12 שנה ולהם בת בגיל 11 .הם פרודים שנה הילדה גרה עם אמה וכרגע ישנה רק אצל האם ובאמצע השבוע האב רואה את הילדה.
האם הגבר יכול לדרוש משמורת משותפת ,יותר נכון אם הוא יבקש מה הסיכוי לקבל במידה והוא שפוי ובסדר וגם האם?
2. האם שואלים גם לדעת הילדה?
3.מה הסיכוי שבית דין רבני יאשר דבר כזה?
ומה הסיכוי שבית משפט לעינייני משפחה יאשר דבר כזה?
אשמח לפרוט מפורט.
אנה היי,
כיום יש פתיחות גדולה יותר לסוגיית משמורת המשותפת/הורות משותפת.
קיימת נטייה גדולה יותר לפנות להסדר זה.
הילדה גדולה היא למעשה נערה ובהחלט דעתה נחשבת ואפילו מכריעה.
הן בתי המשפט ובתי הדין לא מתנגדים לכך.
אוסיף שיש דרישת קריטריונים למשמורת משותפת כגון:תקשורת בין ההורים, מגורים קרובים ועוד.
חג שמח
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
1/אני מבינה שאם התקשורת בנינו לקויה או שלא תהיה בכלל לא תהיה משמורת משותפת.?איזה קריטריונים עוד צריך?
2/ כלומר איך אפשר למנוע את זה אם בן זוג מבקש זאת?
אני לא מבינה איך בתי משפט מאשרים דבר כזה אפילו אם ילד למשל רוצה בכך.
ילד צריך לגור בבית אחד ולא כל 3 ימים להחליף בית כמו נדנדה או לא יודעת מה אני בתור ילדה וגם בתור מבוגרת לא הייתי רוצה לחיות כך ,לא חושבים על הילדים .
ילד בן 11 יכול לדעת מה טוב בשבילו גם אם הוא ירצה דבר כזה הוא לא באמת יודע כמה זה לא פשוט לגור בשני בתים.
לילדים יש לעיתים פנטזיה שייתכן שתתפוגג לה עם הציאות...יחד עם זאת,בגיל הזה בתי המשפט מאוד מקשיבים לרצון הילדים.
לכן ,עליך לדעת שאפילו אם לא תהיה תקשורת ביניכם אך בתך מאו דתעמוד על דעתה ושאר הקריטריונים יהיו מתאימים יש סיכוי סביר שייקבעו משמורת משותפת.
איני יכולה להסביר באינטרנט איך מונעים משמורת משותפת - זה דורש ייעוץ "אחד על אחד".
חג שמח
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר