ידיד שלי התחתן עם בחורה שחזרה בתשובה, כך שהם לא חיו יחד לפני הנישואים, ולא היה בניהם כל קשר אינטימי.
אחרי הלידה הראשונה הייתה התפרצות של המחלה "סכיזופרניה פרנואידית" אצל אישתו, והתברר לו שהיא סובלת מהמחלה כבר זמן רב לפני הנישואים, אך היא ומשפחתה הסתירו מידע זה ממנו.
אחרי שהעניין התברר לו עניין המחלה, הוא ניסה להתמודד איתה בכל אופן כדיי לשמור על אחדות המשפחה ע"י כך שניסה לשכנע אותה לקחת טיפול תרופתי , שזה הטיפול היחידי כיום להתמודדות עם מחלה קשה זו. היא לא התמידה בטיפול התרופתי והמחלה המשיכה להתפרץ לעיתים, כשבין לבין היו כמה אשפוזים בכפייה, חלק מההתפרצויות היו מלוות באלימות, אך לא כלפי הילדים. היא בקושי תפקדה בבית, ורוב העול נפל עליו.
זמן קצר אחרי הלידה השניה, כשהבין שהיא לא מוכנה כלל להמשיך בטיפול תרופתי, הוא החליט לעזוב את הבית עם הילדים. כיום שני הילדים אצלו, והוא מטפל בהם במסירות, אך כמובן הוא צריך להתמודד בעצמו עם כל הקשיים של פרנסה וגידול הילדים.
משרד הרווחה תומך בו בהשגת משמורת על הילדים, והסכימו לממן לו עורך דין שיטפל בעניינו לגבי משמורת, מזונות שהוא אמור לקבל מהאם.
בררתי באינטרנט לגבי הסתרת מחלת נפש לפני הנישואים, ומצאתי פסק דין שבו המשפחה התחייבה לשלם סכום של 130,000 ₪ על הסתרת מחלת נפש של הבעל, מאחר ומדובר פה על סוג של הפרת חוזה, ולכן הונאה. ( אני מצרפת לינק לפסק דין).
לבנתיים הוא ניפגש עם אותו עורך דין בשלישי הקרוב, והוא רוצה לחתום איתו על ייפוי כוח, לעת עתה הוא לא דיבר איתו על עניין ההונאה ( אני רק המלצתי לו עכשיו לתבוע גם בעניין זה), מאחר והוא עדיין לא חתם, מה אתם חושבים לגבי עניין תביעת ההונאה? אילו טיפים תוכלו לתת לו בזמן הפגישה? והאם כדאי לו לקחת עורך דין מסוים? אשמח מאוד לשמוע את דעתכם המקצועית.
בתודה ,
ענת
בהחלט יש כאן עניין של מקח טעות .
אם חברך יכול להוכיח את עניין הידיעה של כל הסובבים וההסתרההמכוונת בהחלט יש מקום להגשת תביעת נזיקין.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר