שלום רב,
לגרושתי דירה ללא משכנתא שמשכירה והיא עם 2 ילדנו גרה בשכירות.
האם אני צריך לשלם מדור גם על הדירה ששוכרת או רק הוצאות שותפות?
כמו כן, זוגתי התגרשה לפני 4 שנים ולא ביקשה כלום בגירושין, הגרוש שלה אמיד מאוד והיום רוצה לתבוע על מה שמגיע לה...
יש עילה? למרות שבזמנו רצתה רק "לברוח" ולא ביקשה כלום?
מדור בד"כ כולל בתוכו גם אחזקת מדור. בד"כ ביהמ"ש, קובעים סכום כולל מזונות ומדור ביחד. קרא את ההסכם ותראה במה דברים אמורים.
לגבי החלק השני שלך, הוא לא ברור לי. גורשתך, גרושה בשנית? מה הכוונה "רוצה לתבוע אותה על מה שמגיע לה"?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
זוגתי הנוכחית גרושה כבר 4 שנים ובזמנו התגרשה בלי לקחת/לבקש שום דבר מהרכוש המשותף ומה שמגיע לה על פי חוק.
האם כיום, אחרי 4 שנים יכולה לתבוע על מה שמגיע לה(ישנו בית, רכוש רב ומוניטין שבעלה צבר במקצועו בזמן שהיו נשואים (היו נשואים 10 שנים)
ולגבי המדור(לא קשור לנושא הנ"ל) בזמנו אני וגרושתי ערכנו הסכם שאומר שעליי לשלם 3500 מזונות עבור 2 ילדים(נושא המדור לא מוזכר בהסכם) האם יש עילה לבקש הפחתה בסכום המזןנות עקב כך שלגרושתי דירה משלה ללא משכנתא?(משכירה אותה וגרה בשכירות)
ישראל
לשאלת המדור - אפילו שגרושתך בעלת דירה אתה מחוייב להשתתף בשכר הדירה של הדירה השכורה, והכול בהתאם להסכמה או להחלטה החלה עליכם.
לעניין זוגתך - איך היא התגרשה עם הסכם גירושין?אם בהסכם הגירושין רשום שמעבר למה שאמור בהסכם אין טענות לצדדים האחד כלפי משנהו אזי, היא לא תוכל לתבוע כי וויתרה על כך.אם לא רשום, יש מקום לבדוק את העניין.
גש עימה לקבל שיחת ייעוץ.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר