שלום ,
אני גרושה מחודש פברואר 12. הגרוש שלי היה גר איתי בבית למרות שבהסכם גירושים הוא התחייב שיעזוב את הבית ואני אשאר בבית עם 2 ילדים קטנים. אני רוצה לציין שהיינו ישנים בשני חדרים נפרדים וניהלנו חשבונות בנק נפרדים. מובן שהוצאת המשכנתא חלה עליו כולל מים חשמל וארנונה. בהסכם גירושים הוא התחייב לשלם חצי מהמשכנתא וארנונה גם כשיעזוב את הבית והבית ישאר רשום על שנינו ולא נמכור אותו עוד 10 שנים זה נועד לשמור על הבית ועל זה שאגור בו עם ילדיי 10 שנים עד שהילד הקטן יהיה בן 18. לפני שבוע ביקשתי ממנו שיעזוב בר את הבית י אנחנו גרושים ואיני רוצה לחיות איתו עוד באותו בית ואז הגרוש שלי התנהג אליי באלימות מילולית מאיימת וניסה להרוס את הרכוש בבית והגשתי נגדו תלונה במשטרה באותו ערב , הוא נעצר וקיבל הרחקה מהבית לשבועיים מהמשטרה. הציעו לי גם להמשיך עם צו הגנה אך אני מעדיפה לחכות לתום השבועיים כדי לראות אם הוא מתכוון לחזור בכלל.
חשוב לי לציין י למרות שהתגורר בבית שילם לי סכום כסף במזומן עבו המזונות. לפי ההסכם גירושים הוא מחויב למזונות ל-2 ילדים של 4000 בחודש וזה בנוסף לחצי משכנתא שז 2000 שח וארנונה 800 שח לחודש. הוא מרויח 8700 שח נטו בחודש. כמובן שרציתי מראש שלאחר הגירושים כל אחד ילך לדרכו כי הוא אדם עצבני נקמן ומאיים ! אך ניסיתי לגיע למצב הזה בדרך טובה איתו כפי שהצלחתי להתגרש ממנו בדרך טובה. כעת החשש הי גדול שלי זה :
1. שבתום השבועיים צו הרחקה ינסה לחזור הביתה ( חלפתי צלינדר בדלת) ועשיתי מצלמות סביב הבית.
2. שלא ישלם מזונות וחצי מהוצאת המשכנתא וארנונה כפי שוא מחוייב בהסכם גירושים.
3. הוא כבר השוע ביטל הוראות קבע של ביטוח משכנתא, קופ"ח של המשפחה, ואמר לי של ישלם לי שקל ויקבור אותי כלכלית
הוא יודע שאין לי כסף לעורך דין ושאני אהיה בבעיה כספית אם לא ישלם.
1. צו הרחקה - תוכלי לפנות לבית המשפט לענייני משפחה, ולהאריך את תוקף הצו.
2. במידה ולא ישלם מזונות או כל סכום אחר שנקבע בהסכם, עליך לפנות להוצל"פ.
אם אין בידך לשכור שירותי עוה"ד פרטי, תוכלי לפנות לסיוע המשפטי במקום מגורייך, במידה ותמצאי זכאית, יעמידו ללך עורך דין, על חשבון המדינה, שיוכל לטפל בעניינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
1. במשטרה דיברו איתי על צו הגנה , מה ההבדל בין זה לבין ביהמ"ש לענייני משפחה? ת הצו הרחקה מקבלים במיידי ? אני צריכה לפנות לביה"מ באמצעות עורך דין?
2. מדוע לפנות להוצאה לפועל ולא לביטוח לאומי ?
תודה :)
הארכת תוקף של צו הגנה/צו הרחקה, הינו רק בבית משפט לענייני משפחה, ולמשטרה אין סמכות להאריך תוקפה.
בהוצל"פ, ניתן לאכוף פסקי דין. על כן, אם תרצי לממש את אשר נקבע על ידי בית המשפט, ולכוף אותו על הגרוש שלך, עלייך לפנות להוצל"פ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
קודם כל אגיד שהאלימות בכלל לא בסדר.
עכשיו לנושא גרושך.הוא נתן לך יותר ממה שהיית צריכה לקבל ואת בעצם ניצלת אותו.זה שיש לך שני ילדים לא אומר שהוא יהיה ברחוב.גם השאיר לך הבית עד גיל 18 וגם מזונות 4000 שקל וגם חצי וגם ארונה.זה 5800 שקל.קיבלת יותר ממה שרוב האנשים מקבלים.תחשבי טוב .
שלום,
בהמשך לשאלתי מטה... במידה והתגרשתי ויש הסכם גירושין בו מצויין תשלום המזונות. והגרוש אינו משלם מדוע עליי לפנות להוצאה לפועל ולא לביטוח לאומי?
תודה ושבת שלום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר